MODNI TRENDOVI ZA JESEN I ZIMU Ovo sada nose pravi frajeri: kožne jakne u retro stilu Jamesa Deana

Metroseksualci više nisu u modi, stižu nam dečki u bajkerskim čizmama i prevelikim kaputima

Ove jeseni dečki napokon mogu pokazati malo muškosti. Metroseksualni “look”, koji je toliko dugo bio popularan, morao se skloniti pred trendom koji nadire poput uragana. U modi će, naime, biti bikerski stil i pravi frajeri. Nosit će se kožnate jakne, motorističke čizme i traperice. Sve to u retro stilu prema uzoru na Jamesa Deana i Elvisa Presleyja.

Otmjeno u vojničkom

Glavni odjevni predmet bit će motoristička jakna, i to crna i s gomilom zatvarača. Na reviji Burberry Prorsum dečki su bili odjeveni u kratke jakne do struka kakve su nekad nosili Joey i Marky Ramone. U modernoj su verziji, međutim, jakne bile sparene sa strogim hlačama i - sandalama.

Ni ove jeseni iz mode ne izlaze vojnički stil i svi modni dodaci koji uz to idu. Salvatore Ferragamo, Alexander McQueen i Versace pokazali su vrlo otmjenu verziju vojničkih kaputa od najfinijih materijala, a modeli su izgledali kao da su netom izašli iz skupih elitnih škola.

“Preppy” moda, gdje su najbitniji komadi odjeće kao kod američkih studenata, blejzeri, tenisice i sakoi, ove je jeseni opet “in”. No, u jarkim je bojama poput ljubičaste, crvene i žute. Vivienne Westwood, Tommy Hilfiger, Junya Watanabe, D&G, Acne i Etro modne su kuće koje su svoje modele obukle u jarke boje.

Ako ste više klasičan tip i ne volite se isticati u masi, ove ćete jeseni također doći na svoje jer se nose sve nijanse sive. I to od glave do pete. Siva je klasika i ove se jeseni nosi kako u sportskoj tako i u elegantnoj varijanti. Michael Kors, Dior Homme, Dolce & Gabbana, Lanvin i Bottega Veneta sivu smatraju apsolutnim hitom za muškarce ove jeseni, a najelegantnije je biti obučen u nekoliko nijansi, uključujući i cipele.

Za one koji se ipak vole malo razmaziti lijepim novim komadima odjeće dobra je vijest da se baršun vraća na velika vrata. Tu su još i kašmir, koža i - krzno.

Ove jeseni slobodno možete svoj baršunasti sako zaogrnuti i krznenom jaknom. Salvatore Ferragamo lansirao je kožni kaputić koji je iznutra podstavljen pravim krznom, a dolazi u narančastoj boji.

Pletenina

Napokon u povijest odlaze i skinny traperice za muškarce. U nadolazećoj sezoni nose se opušteniji krojevi. Komotne traperice, veste, košulje, pa čak i kaputi i jakne apsolutni su “must”. To, međutim, nisu baggy traperice u kojima izgledate neuredno. To su komotne hlače ravnih nogavica. Izgubila se i linija ramena na prijelazu u rukav pa kaputi, jakne i sakoi izgledaju puno opuštenije.Pletene veste ni ove sezone ne izlaze iz mode, ali su jarkih boja. Moderni su i nordijski motivi, a na žalost mnogih, vraćaju se i dolčevite koje su lansirali Hermes i Missoni. Što se tiče boja, ove su godine velika novost u muškoj garderobi narančasta i ljubičasta, i to ona u zagasitim tonovima. Boja vina i tamnozelena također su aktualne, i to kad je riječ o odijelima i plišanim sakoima.

Komotne hlače

Zaboravite na skinny jeans ove jeseni. Nose se široke i komotne hlače koje se lagano sužavaju na kraju nogavica ili se čak nose podvinute. Najviše ih se moglo vidjeti na modnoj reviji Dolce & Gabbana. Komotni su i kaputi, sakoi i košulje

Dolčevita i veste

Opet se u modu vraćaju dolčevite za muškarce, ali ovaj puta nalik na veste, debele i komotne. Poželjno je i da su u bojama - od žute i boje senfa do narančaste. Veste su također debele, a popularne će biti one s nordijskim motivima

Elegantno-sportske cipele

Uz bajkerske čizme, nosit će se cipele koje imaju debeli potplat, a gore izgledaju vrlo šik. Napokon se spojila elegancija s udobnošću

Preppy moda

Izgled američkih studenata proširio se ove sezone. Nosio se već ljeti, a nastavlja se i u jesen. Slojevita odjeća, žarke boje, tenisice na kravate, košulje i veste...Viđeno na pisti kod Dolce & Gabbane i Vivienne Westwood

Vojnički stil

Ove jeseni izgleda vrlo sofisticirano i elegantno. Više kao da ste neki kapetan ili narednik, a ne samo običan vojnik u rovu.

Vojnička odjeća napravljena je od najfinijih materijala, a muškarci u njoj sada izgledaju kao da su izišli iz elitnih škola

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:45