PRAVO ČUDO

MOŽDANO MRTVA 55 DANA, RODILA DIJETE SPOSOBNO ZA ŽIVOT Dječak teži tri kg, samostalno diše, hrani se na bočicu

Zagreb, 060515.KB Sveti Duh.Predaja donacije za opremu za klinicki laboratorij Klinike za ginekologiju i porodnistvo KB Sveti Duh. Opremu je donirao Medjunarodni klub zena Zagreb. Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Poljakinja u stanju moždane smrti umjetno je održavana na životu 55 dana kako bi prijevremeno rodila dijete čije zdravstveno stanje "ne predstavlja veće komplikacije", rečeno je u utorak iz sveučilišne bolnice u poljskom Wroclawu.

"Dječačić je rođen početkom godine, u 26. tjednu trudnoće. Težio je 1000 grama. Nakon tri mjeseca njege njegovo zdravstveno stanje odgovara prijevremeno rođenom djetetu, bez komplikacija. Upravo je napustio bolnicu", izjavila je Barbara Krolak-Olejnik, šefica odjela neonatologije.

Kad je majka djeteta, 41-godišnjakinja, dovedena u bolnicu kolima hitne pomoći, neurokirurzi su ustanovili moždanu smrt prouzročenu rakom mozga.

"Čitava obitelj željela je da pokušamo sačuvati dijete", kazala je Krolak-Olejnik.

"Bila je to duga bitka od 55 dana. Nakon tri mjeseca intenzivne njege, dječak teži tri kilograma, samostalno diše, hrani se na bočicu i napustio je bolnicu", rekla je ona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 17:18