StoryEditor
PLEMENITA AKCIJA

'NA DUBINI OD 5 METARA OPAZILI SMO TIGRASTO MAČE...' Nedavno su spuštali tornjeve katedrale, a sad su se spustili u ponor da spase macu

 
 Facebook / Azil Dumovec

- U kanalizacijskoj cijevi zapeo je mačić!

Tako je glasila poruka koju je zagrebačko sklonište za životinje u Dumovcu dobilo u ponedjeljak, ali srećom, sve je dobro završilo.

Građani na području Blata čuli su mijaukanje kako odzvanja iz kanalizacijske cijevi na Karlovačkoj cesti.

- Dozvali su nas i mi smo na dubini od pet metara opazili tigrasto mače. Pokušali smo ga izvući svojom opremom, ali mače je bilo toliko isprepadano da mu suradnja nije padala na pamet. Tijekom intervencije smo doznali da su ga djeca iz susjedstva hranila posljednja dva dana, ali opcija da mačić tamo ostane, nije nam dolazila u obzir.

Facebook / Azil Dumovec

Zato smo u pomoć pozvali Altis, obrt specijaliziran za radove na visini. Vrsnim smo alpinistima rekli da ovaj put pomoć trebamo na dubini. Dečki koje je nedavno proslavilo spuštanje tornja zagrebačke katedrale, nisu dvojili oko dolaska. Došli su čim su mogli - ravno s Kaptola! Proučili su cijev i jedan se spustio na njezino dno. Mačić je ubrzo bio u sigurnim rukama. Dali smo mu ime Pero! Ima oko tri mjeseca, kažu iz azila.

Pero, Pero, sada ideš s nama u Dumovec i tamo ćeš čekati čovjeka koji će nadgledati tvoje buduće pustolovine. Tko ga želi udomiti? - pitaju.

Facebook / Screenshot
Facebook / Azil Dumovec
 
Facebook / Azil Dumovec
Facebook / Azil Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:24