MARICA VLADILO

NAJPOZNATIJA DOKTORICA ZA ESTETIKU LICA PRVO SE SAMA PODVRGLA KOREKCIJAMA Kad ne radi smjenu u Hitnoj, neprestano se educira

 Kad ne radi smjenu u Hitnoj, neprestano se educira, među ostalim i na Instagram profilima vrhunskih ruskih i američkih liječnika, poput dr. Simona koji brine o estetici lica Kim Kardashian. Njezine su klijentice najpoznatije Splićanke. Sa svima je njima i ostala prijateljica

Mlada i atraktivna liječnica dr. med. Marica Vladilo (32) na glasu je kao najpoznatija splitska doktorica za estetiku lica, antiaging i pomlađivanje, iako se tim poslom bavi samo tri godine. Zanimljivo je i da se doktorica Vladilo, prije nego što se preko raznih tečajeva, edukacija i seminara specijalizirala za estetiku lica, sama podvrgla korekciji lica. To ne krije pa je nedavno na svom Facebook profilu objavila zajedničku fotografiju s doktorom koji joj je korekciju izveo i napisala: “Kolega dr. Tomica Bagatin, prvo je bio moj doktor, pa moj učitelj, a onda sam ga sustigla”.

- Danas više nikome iz Hrvatske ne bih dala da mi radi lice. Prije više od tri godine, prije nego što sam se počela baviti ovim poslom, usne mi je radio doktor Bagatin. Kada sam bila na svjetskom kongresu u Ateni, doktor Dimitri Sykianakis, koji u Grčkoj ima tri poliklinike, također mi je radio lice. Nakon toga sam samo jednom sama sebi doma pred ogledalom radila botoks, a filere nisam nikada - potpuno otvoreno priznaje dr. Marica Vladilo i objašnjava kako je usne radila dva, tri puta u tri, četiri godine, “čisto da ih održava”, a jagodice je odlučila napraviti zbog boljeg tonusa kože.

- Većina mojih prijateljica žele biti u trendu i ići na tretmane filerima i botoksom, a i mene je to oduvijek zanimalo pa sam prije nešto više od tri godine, u vrijeme dok sam bila trudna, izvan studija medicine krenula na edukaciju za estetiku lica. Znala sam što žene hoće jer to želim i ja. Znala sam kakve ja želim usne, kakve jagodice lica, znala sam kako rade u Hollywoodu, kako radi Kim Kardashian, ali mi to nije imao tko napraviti. Zato sam odlučila proći edukaciju i dobiti diplomu i licencu za rad. Možda netko neće shvatiti, ali ja to imam u sebi - započinje svoju priču doktorica Marica Vladilo.

Edukacije za estetiku lica na koju je krenula organizira zastupnik Juvederma, najboljih hijaluronskih filera za punjenje jagodica, usana i bora te botoksa za bore na čelu, koje proizvodi globalna farmaceutska kompanija Allergan sa sjedištem u Dublinu u Irskoj.

Suptilne korekcije

- Prvo sam položila edukaciju za punjenje usana za koju moraš savršeno poznavati anatomiju i simetriju lica, znati gdje prolazi koji živac i krvna žila. Na toj edukaciji bilo nas je 15, a samo sam ja počela raditi. Najteže je naći prvog klijenta, a ja sam tretman napravila prvoj prijateljici, pa drugoj, trećoj… Bila sam u krugu zainteresiranih za estetiku lica, sve tretmane napravila sam savršeno, stekla njihovo povjerenje i tako je krenulo. Zatim sam već nakon mjesec dana išla na još jednu edukaciju, pa nakon dva mjeseca na još jednu, i svaki put stekla novu diplomu. Stalno se educiram i jer na Instagramu pratim doktora Simona, koji brine o estetici lica Kim Kardashian, a i poznat je po primjenama novih, boljih tehnika. Ja već sutradan te tehnike primijenim na svojim klijenticama - kazuje Marica, koja na Instagramu prati i nekoliko ruskih i američkih doktorica.

- Nema nijedne moje klijentice koja mi se nije vratila, jer su mi sve poslale prijateljice. I tako je već tri godine. Mislim da sam uspjela jer imam bolji pristup od drugih doktora koji klijente primaju kao na traci, odrade ih za deset minuta, i to je to. A ja svakome klijentu pristupam individualno, svakome dam svoj broj mobitela i kažem im da me mogu zvati kad god hoće. I zovu, neki i po 50 puta. Zapravo se i tako fokusiram na pronalazak najboljeg rješenja i najbolje kombinacije da dobijemo prirodan rezultat. Cilj takvog tretmana je zapravo “vratiti kazaljke starenja unatrag”, a ne drastično promijeniti izgled. Suptilnim korekcijama naglašava se prirodna ljepota. Izgledat ćete kao da ste se dobro naspavali - govori doktorica Vladilo i objašnjava kako jedan njezin tretman jedne regije lica s jednim mililitrom filera ili botoksa stoji oko tri tisuće kuna. Tretman traje 10, 15 minuta, oporavak nije potreban, nema nuspojava, a učinak je vidljiv godinu dana.

- Pune usne i naglašene jagodice na licu su “must have” u Hollywoodu i kod nas. Svi su ludi za filerima i botoksom. Zdrava, sjajna i svilena koža postala je trend i moda. Fileri su nam omogućili da bez plastičnih operacija skinemo masku umornog lica koju nam donosi svakodnevni ritam života. S filerima u tren postajemo ljepši, mlađi, zadovoljniji i puni elana. Fileri i botoks uzdrmali su svijet estetske medicine jer se bez noža i potrebnog oporavka dolazi do željenog izgleda. Sastojak filera je hijaluronska kiselina koja je dio kože, a koju gubimo starenjem. Filerima vraćamo mladolik i prirodan izgled kože. Dermalni fileri vraćaju izgubljeni volumen koži i preoblikuju lice.

Fileri popunjavaju i zaglađuju bore na licu. Njima korigiramo podočnjake, obraze, bradu, konturiramo jagodice te punimo usne vraćajući im punoću i senzualnost. Komplikacije su moguće ali, hvala bogu, nisam imala nijednu komplikaciju tipa infekcije koju je trebalo liječiti antibioticima. Podljev, oteklina i hematom su mogući, osoba koja ima osjetljiviju kožu može dobiti hematom koji je vidljiv dva, tri dana. Ja prva - otvoreno priznaje atraktivna doktorica koja tvrdi da nema nuspojava ni kada se prestane s tretmanima s filerima i botoksom.

Diskrecija prije svega

- Fileri i botoks imaju dugotrajni pozitivan učinak na kožu jer lice sporije stari. Dakle, apsolutno je netočno da će usne izgledati ispuhano i lice bez tonusa, jer smo ga filerima hranili - kazuje Marica koja tvrdi kako joj je u poslu najveća kvaliteta, ali najveća mana, to što je perfekcionist.

- Perfekcionist sam sebi, a onda moram tako postupati i prema drugima. U nastojanju da sve mora biti savršeno, dolazi i samokontrola - samouvjereno kazuje Marica Vladilo koja kaže kako joj u posljednje vrijeme sve češće dolaze klijentice na popravke od ranijih tretmana botoksom ili filerima.

- Kada su im krivo stavili botoks ili napravili prepumpane usne, tada im ja to otopim i stavim ponovno, naravno onoliko koliko treba, a ne previše. Cilj mi je raditi sa stabilnim ženama. Dolaze mi cure s fotografijama Kim Kardashian, Kyle Jenner i mnogih hollywoodskih ljepotica, a ja odbijam one koje žele izgledati nerealno jer se maksimalno trudim napraviti usne koje savršeno pristaju njihovim licima. Svaka žena ima svoju osobnost, koju ne želim mijenjati izvan granica normalnog. Nikad ne valja pretjerivati jer to rezultira neprirodnim i natečenim izgledom lica. Najbitnija mi je emocija s klijenticom, a stabilna žena nakon tretmana sama sebi izgleda deset godina mlađa. I zamislite kakve su to onda emocije.

Mlađe klijentice žele biti atraktivnije, pa poradimo na usnicama, bradi i konturiranju jagodica, pogotovo “top model” oblikovanju lica, a starije žele izgledati odmornije i mlađe pa je kod njih najbitnije poraditi na naknadi izgubljenog masnog tkiva lica, pogotovo nakon menopauze. Najbolji primjer je žena koja mi je došla jer joj se na jednom dijelu opustila brada. Stavim joj pet mililitara filera, nakon šest mjeseci malo joj nadopunim, i nitko nije primijetio da je išta radila, samo joj svi govore da izgleda svježe i manje umorno - govori najpoznatija splitska doktorica za ljepotu, kojoj su 90 posto klijenata žene, a muškarci joj često dolaze na botoks kada im se počnu pojavljivati bore na čelu ili kada im padne tonus lica.

- Među mojim klijentima mnoge su splitske poznate osobe, ali u javnosti nitko ne zna da sam im ja napravila lice, jer oni traže diskreciju. U Hollywoodu žene normalno govore o tretmanima kojima su se podvrgnuli, a kod nas sve žene još uvijek teže prirodnoj ljepoti, odnosno žele da ljudi misle kako su prirodno lijepe. Mnoge žene kojima sam radila usne govore da su se s takvim usnama rodile, a meni je to najbolja reklama jer mi je cilj da tako izgledaju - kaže doktorica Marica.

Marsia Irina

Marica Vladilo rođena je 1986. u Supetru na Braču, gdje je provela djetinjstvo. Njezin otac Pavo (55) supetarski je taksist, a zanimljivo je da joj je majka Jasna (51) rođena u Postirama, u obitelji Jelinčić, i njezin brat otac je voditelja informativne emisije RTL Danas Tomislava Jelinčića. Osim doktorice Marice, imaju još četvero djece, pa ona ima tri sestre, Rajku (30), Paulu (28) i Niku (12) te brata Pavu (23). S dvije starije sestre, Rajkom Oreb i Paulom Lamut, koje žive u Splitskoj i u Sutivanu na Braču, prije dvije godine izašla je u Slobodnoj Dalmaciji jer su njih tri rodile u nepuna dva mjeseca, Marica posljednjih dana 2015.

Marica Vladilo odgaja svoju trogodišnju kćer Irinu kao samohrana majka u Splitu, uz veliku pomoć bake i djedova na Braču i u Splitu.

- Obitelj me u početku odgovarala od tretmana na koji sam išla prije nego što sam se počela baviti ovim poslom. Ostatak obitelji bio je tradicionalan, i govorili su da su za prirodnu ljepotu, a sada moje dvije sestre dolaze u tridesete i pomalo postaju moje klijentice. Jedna sestra napravila je usne, a sada joj je pao tonus lica pa treba napraviti filere, a druga sestra se još ne da, iako kaže kako bi i ona mogla malo - otvoreno govori o svojoj obiteljskoj situaciji Marica, koja je osnovnu školu završila uz roditeljski dom u Supetru, a u srednju školu krenula je s 15 godina sama u Splitu.

Kaže kako je uvijek bila najbolja učenica, od petog razreda osnovne škole znala je da će upisati medicinu, i željela je postati kardiolog. Stoga je upisala Medicinski fakultet u Splitu, na kojem je kao jedan od najboljih studenata, uz stipendije od grada i države, diplomirala s 25 godina, 2011. godine.

- Kada se nečega uhvatim, ja ću biti prva, najbolja, ili to neću raditi. Tako je bilo i na fakultetu. Stalni posao doktora opće medicine i smjenu u Hitnoj u KBC-u Split dobila sam 2015., a radim od 2013. - kaže prezaposlena Marica, koja u Hitnoj u KBC-u Firule radi po 12 sati dnevno, jedan dan od 7 do 19 sati, a drugi dan od 19 do 7, a prije i poslije te noćne smjene radi estetiku lica u privatnoj poliklinici u Solinu.

- Ambicije su mi uskoro otvoriti svoju privatnu polikliniku u Splitu. Ne želim imati puno zaposlenih, već mi je cilj imati stotinjak stalnih klijentica koje bih sama tretirala u svojem prostoru - govori doktorica Marica Vladilo, koja je na kraju objasnila zašto nema Facebook profil pod svojim, već pod imenom Marsia.

- Jedne večeri došla sam doma nakon posla na Hitnoj, i našla sam 50 zahtjeva za prijateljstvom meni nepoznatih osoba, a nakon nekog vremena shvatila sam da su to sve pacijenti s Hitne od toga dana. Oni, naime, vide pločicu s mojim imenom na mojoj liječničkoj kuti, pa se požele povezati sa mnom. Zato sam promijenila ime na Facebooku u Marsia i dodala ime svoje kćeri Irine, tako da sam sada Marsia Irina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:48