TEŠKE OZLJEDE

NAKON ČETIRI DANA PUTOVANJA TRAUMATIZIRANI PAS IZGRIZAO VLASNICU 'Ne znamo što mu se dogodilo, hvala svima koji su ponudili pomoć!'

 Foto: Facebook/ Paola Šahović

Osječani Erik Kostešić i Paola Šahović svoj su novi dom pronašli u irskom gradiću Michelstownu. Kad su se skućili, organizirali su i dopremanje svog kućnog ljubimca Thora, križanca labradora i američkog staforda, prenosi Glas Slavonije.

No četverodnevno putovanje Thoru je očito prouzročilo traumu jer je iz čista mira izgrizao svoju vlasnicu po rukama tako snažno da je završila na operaciji.

Pas je zbog toga morao biti uspavan, a Paola se oporavlja u bolnici.

'Liječnici su zadovoljni i vjeruju da će s desnom rukom biti dobro. Transplantirali su joj mišić u ruku i sanirali rane, a zbog lijeve je isto čeka operacija i tu će biti dosta komplicirano. Rekli su da će oporavak lijeve ruke trajati bar godinu dana, a namjeravaju transplantirati mišiće i umetnuti plastični dio kosti kako bi nadomjestili smrskanu. Vjerojatno neće moći imati cjelovit pokret ruke, no nadamo se da će biti sve u redu', rekao je Erik.

Iako su neki mediji naveli kako je Thor u šetnji vidio mačku pa je Paola pokušala spriječiti okršaj, Erik to demantira. Kaže da je vjerojatno došlo do neke traume u transportu koji je trajao četiri dana ikojeg je organizirala jedna mađarska tvrtka.

Nakon ovakvih putovanja običaj je staviti psa u karantenu, no ovoga puta to se nije dogodilo. Erik objašnjava i zašto:

- Irska nema karantenu za pse koji dolaze iz zemalja članica Europske unije. Da je drukčije, pas bi bio u karanteni bar mjesec dana, no kako je Hrvatska u EU, do toga svega nije došlo. Moram naglasiti da Thor nije bio maltretiran i da je bio s nama svaki dan i imao sve uvjete poput bilo kojeg drugog psa kojeg vlasnici obožavaju. U Gardi imaju njegovu putovnicu, no sad to nije važno jer je eutanaziran. A što je doživio u transportu, rekao nam je veterinar, vjerojatno nikada nećemo znati - kaže Erik.

Kako će Paoli trebati još neko vrijeme da se oporavi, a potom će morati ići i na plastičnu operaciju u njihovom rodnom Osijeku započela je akcija prikupljanja sredstava za zahvat koji će biti jako skup.

Svi koji žele pomoći Paoli Šahović mogu to učiniti na devizni račun Erika Kostešića na broj: IE63AIBK93616210380078

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 19:12