SVESTRANA LJEPOTICA

Naša najpoznatija manekenka krenula u dizajnerske vode: Stižu sunčane naočale by Kristina Šalinović

ZAGREB - Iako je nedavno završila sezona svjetskih i domaćih modnih tjedana, našoj najpoznatijoj manekenki Kristini Šalinović radni se ritam nimalo nije usporio.

Prolistate li francuski Vogue za mjesec travanj u njemu ćete vidjeti veliki editorijal “Femme Fatale” s ovom mladom Makarankom u glavnoj manekenskoj ulozi, gledate li najnovije revije Jeana Paula Gaultiera, Ricka Owensa i Haidera Ackermanna također ćete ondje, na modnoj pisti, primijetiti ovu visoku 22-godišnjakinju.

Uđete li pak u Accessorise dućane ondje će vas dočekati njezin prvi dizajnerski uradak - kolekcija sunčanih naočala s potpisom Šalinović.

- To je moj prvi dizajnerski posao, a nadam se ne i zadnji. U kampanji za ove moje naočale bila sam i dizajner i model. Iskustvo je sigurno zanimljivo jer po prvi put trebala sam razmišljati što bi se drugima svidjelo, ali da se opet uklapa i u moj stil, da budu nešto što bih i sama nosila - kaže Kristina i dodaje kako je željela da naočale koje dizajnira budu otkačene i vesele, ali opet dovoljno elegantne.

- Od kada mi je predložena ova suradnja ideje su me potpuno okupirale, tako da sam danima nosila blokić i crtala sve što mi padne na pamet, istraživala sam materijale i njihove kombinacije, pokušavala vizualizirati ono što mi se vrzmalo po glavi. Naravno da sam oko svega imala pomoć od ekipe iz Accessoriesa koja me uputila u cijeli proces - priča zvijezda svjetskih i domaćih modnih pista koja je posebno ponosna na dio kolekcije koju čine naočale s prozirnim staklima koje, savjetuje Kristina, upotpunjuju otkačeni večernji look.

Kristina je trenutno u Zagrebu i radi na kolekciji nakita koja će izaći na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:24