NAUTIČKO JEDRO

ACI marina Cres: Marina uređena kao gradić u kojem gost ima sve što mu treba

 Tomislav Krišto/Cropix
Najveća investicija koja se očekuje u 2023. gradnja je vanjskog bazena od 220 kvadrata vodene površine

Zidovi ureda direktora ACI marine Cres Alana Šepuke prekriveni su nagradama i priznanjima koja je ova uspješna marina osvojila. U šali mu kažemo kako će uskoro morati proširiti ured da bi ih sve mogao povješati. No, svakako se najviše ponose što već 24. godinu zaredom viju Plavu zastavu, dokaz vrhunske kvalitete i kakvoće mora te brige o okolišu po najvišim ekološkim standardima, kao i dokaz čistoće, opremljenosti i uređenosti same marine.

Kapacitet ACI marina Cres je 510 vezova, od toga 440 vezova u moru i 70 mjesta za smještaj plovila na kopnu te mogućnost prihvata megajahti do 50 metara dužine.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Solarna klupa

Uređena je kao simpatični, mali gradić koji gostu daje sve što je potrebno. Direktor nas rado vodi u obilazak pa pokazuje kako je iza recepcije i upravne zgrade devet komfornih apartmana za one koji se žele odmoriti izvan broda. U sklopu gradića je i bogato opremljena trgovina nautičkom opremom, kao i mini market. U fitness centru sprave su za vježbanje, kao i prekrasna sauna. Svi ulazi na pontonske gatove i ulazna rampa u marini su povezani s kartičnim čitačem.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Za potrebe održavanja i prebacivanja plovila tu je 80-tonski travel lift, 10-tonska stupna dizalica i dizalica za jarbole, a na raspolaganju su i dvije električne punionice Tesla Only (22 kilovata te jedna Tesla Universal punionica za električne automobile, također kapaciteta 22 kilovata). Odmoriti se možete i dok punite mobitel na pametnoj solarnoj klupi, a gorivo napuniti na maloprodajnom mjestu Ine, tako da se bez problema može reći da su na Cresu mislili na sve.

Do te mjere da je Aci Cres jedina marina na Jadranu koja u svojoj ponudi ima i salon za tetoviranje, što je uistinu zanimljiva inovacija pa u marinu osim nautičara svraća i lokalno stanovništvo, kao i u salon za manikuru, pedikuru...

image
Tomislav Krišto/Cropix

Mjesto povratka

Najveća investicija koja se očekuje u 2023. je izgradnja vanjskog bazena od 220 kvadrata vodene površine s koktel-barom i ležaljkama, koja će zaokružiti ukupnu sliku sadržaja u marini te učiniti veći iskorak u segmentu luksuza kako bi privukli pripadnike svjetskog jet-seta i uspješne poslovne ljude, objašnjavaju.

- Tajna uspjeha ACI marine Cres je kohezija svih djelatnika marine koji su od početka radnog odnosa dio profesionalnog radnog kolektiva te stojimo na usluzi nautičarima koji se ovdje osjećaju kao u svom domu. Prekrasan krajobraz i okruženje maslinika za njih predstavljaju oazu mira i kvalitetnog odmora.

U svibnju 2019. rekategorizirali smo marinu u 5 sidara, što je najveće priznanje kada su u pitanju marine, te samim time ispunili najveće zatražene standarde i sadržaje marine u hrvatskom nautičkom turizmu - zaključuje direktor ACI Cres Alan Šepuka. Zbog svega toga ovo je marina u kojoj se gosti dobro osjećaju i u koju vraćaju, a nas je, nakon preplovljenog gotovo cijelog Jadrana, najviše oduševio smiraj. Tišina koja vlada i okruženje zelenila, s pogledom na Cres koji je udaljen samo nekoliko minuta laganog hoda, nešto je što stvarno vrijedi vidjeti i osjetiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:10