REPORTAŽA ANTE TOMIĆA

Kako su me zaveli na Korčuli: Čovjeku dođe da sve ostavi i ovdje ostane zauvijek...

 Sasa Buric/Cropix
Stelin rajski vrt, Vlahin gin s medom za njegovana nepca, moreška glavnog korčulanskog vatrogasca Žitomira i Šalina gajeta...
Stelin rajski vrt, Vlahin gin s medom za njegovana nepca, moreška glavnog korčulanskog vatrogasca Žitomira i Šalina gajeta...

Na terasu se penjete kroz bujno zelenilo vrta, između nasada krumpira, mrkve, pomidora, paprika, tikvica, patlidžana, krastavaca, fažoleta, luka. Ako se Stela u suton spustila da zalije vrt, mogli biste joj već na stepenicama, da ne gubite vrijeme, pokazati što biste jeli.

"Uz ribu mi skuhajte one dvije manje tikvice, začinite ih samo zericom soli i maslinova ulja, a za salatu mi narežite onaj krupni paradajz tamo pod zidom. Ne, ne taj, već onaj desno. Tako je. I po salati, molit ću, narežite ljubičastog luka."

image

Pod terasom kod Stele i Gojka Šegedina na OPG-u Gera u Žrnovu širi se bujan vrt prepun tikvica, patlidžana, fažoleta, luka...

Sasa Buric/Cropix

Cijelu večeru mogl...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 12:55