ŽIVOTNI PAD

NESTVARNA PROPAST LEGENDE Propala mu pekara, pa je primoran voziti Uber i prodavati knjige: 'Zaplijenili su mi desetke milijuna eura!'

 
 AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nekadašnja zvijezda turskog nogometa Hakan Sukur, koji se nakon nogometa okušao i u politici, za život sada zarađuje kao vozač Ubera u SAD-u.

"Filmsku priču" turske superzvijezde objavio je njemački Welt am Sonntag, koji je 48-godišnjeg Sukura pronašao u Washingtonu.

""Preselio sam se u SAD i isprva vodio pekeru u Kaliforniji, a kada je to propalo, sada radim kao vozač Ubera i prodajem knjige", kazao je Hakan Sukur, koji je 2002. godine odveo Tursku do trećeg mjesta na SP u Japanu i Južnoj Koreji. Karijeru je napravio u Galatasarayu i reprezentaciji za koju je u 112 nastupa zabio čak 51 gol,bio je najplaćeniji turski nogometaš, a igrao je i za Torino, Inter, Parmu i Blackburn.

Nakon prestanka karijere Sukur se počeo baviti politikom, ušao je u parlament, kao veliki protivnik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a nakon neuspješnog državnog udara morao je napustiti domovinu.

"Nisam bio ni terorist ni izdajnik, a sve su mi uzeli, cijelu moju imovinu su zaplijenili, desetke milijuna eura", kazao je Sukur.

SAN FRANCISCO, USA - NOVEMBER 12 : Fugitive FETO member Hakan Sukur, is seen outside his coffee shop
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 01:07