LJETO S KĆERKOM U HRVATSKOJ

Niko Kranjčar: Trudimo se da prva riječ naše kćeri bude ‘kaj’

Moj život u Londonu? Jedino za vrijeme treninga i utakmica nisam uz suprugu Simonu i našu šestomjesečnu kćer Loree

Nogometaš Tottenhama Niko Kranjčar slavio je prekjučer još jednu pobjedu, ovaj put nije igrao za engleski klub već je u dresu hrvatske reprezentacije zajedno s ostatkom ekipe potukao Izrael 3:1 na zagrebačkom Maksimiru. Nakon tekme popio je par pića s dečkima iz reprezentacije, a već idući dan otputovao je u London jer mu jako nedostaju “njegove cure”.

- Nisam ni planirao ostati dulje u Zagrebu, ne volim biti dugo odvojen od njih - otkrio je Kranjčar, čiji je nastup na Maksimiru do zadnjeg trena bio upitan zbog ozljede.

- Sve vrijeme sam vjerovao da ću moći igrati i naravno da sam sretan što smo pobjedili - dodaje.

Niko i Simona Kranjčar početkom ožujka dobili su prvu prinovu u obitelji, kćer Loree, i otad je ona središte njihova života. Iako je svaki dan po nekoliko sati na napornim treninzima, 27-godišnji nogometaš jedva čeka da se s travnjaka vrati doma svojoj sada tročlanoj obitelji.

Zbog bebe preselili u kuću

- Tempo je ubitačan, ali sve uspijevam stići. Oko 11 sam na treningu, a ako nemam utakmicu, popodne sam obično slobodan pa provodim dosta vremena sa Simonom i Loree - rekao je Kranjčar. Obitelj živi u kući pokraj Londona, prije pola godine živjeli su u stanu, ali nakon rođenja malene Loree shvatili su da im treba više prostora. Kći Loree trenutno im je apsolutna okupacija, a Niko čak s prijateljima iz Zagreba razmjenjuje iskustva o pelenama.

- Sve vezano uz moju kćer je jednostavno predivno, čak i smrdljive pelene. Nisam od onih kojima smetaju neugodni mirisi, pa moje je dijete! Nikad mi nije bio problem promijeniti pelenu - rekao je Niko. Prije početka nogometne sezone mladi nogometaš uspio je otići i na kratko ljetovanje s obitelji. Kao destinaciju, kako kaže, naravno da nisu odabrali neko egzotično ljetovalište već rodnu Hrvatsku. Budući da žive u dalekom Londonu, bake i djedovi malene Loree ne provode s njom toliko vremena koliko bi htjeli pa su Niko i Simona odlučili sve slobodno vrijeme provesti u obiteljskom okruženju. Osim druženja s rodbinom, Kranjčari su željeli danjihova curica upozna i Lijepu našu.

Ljeto za bake i djedove

- Došli smo u lipnju, a u Hrvatskoj smo proveli oko mjesec dana. Prije je bila premalena pa ovo prvi put da smo doveli Loree u domovinu. Malo smo bili u Zagrebu, malo na moru. Svi su uživali, a pogotovo bake i djedovi. Čak su se i kupali zajedno s malenom ovo ljeto. Super smo se proveli - ispričao je nogometaš Tottenhama. Nikini roditelji Elvira i Dinamova legenda Zlatko Cico Kranjčar (kojima je ovo druga unučica, jer im je prvu već podarila kći Lana) uživali su u vremenu provedenom zajedno, kao i Simonini roditelji, legendarni DJ proslavljenog kluba Saloon Ivica Fistrić i njegova supruga.

Djevojčica će uskoro napuniti šest mjeseci, a ponosni tata kaže da će progovoriti svakog trena.

- Mislim da će prvo reći ‘kaj’ - našalio se Niko. Iako i Simoni i njemu nedostaje obitelj, nema šanse da će se nogometaš tako skoro vratiti u rodni Zagreb.

- Sretan sam tu gdje jesam, moram ‘odraditi’ još dvije godine u Tottenhamu i za sada nema govora o povratku u Hrvatsku. Glasine o prelasku u neki drugi klub poput Liverpoola su obične gluposti, ostajem tu gdje jesam. Samo se nadam da ću ove godine dobiti priliku više igrati - otkrio je Kranjčar.

Iako je već sutradan imao let za London, Niko je u Zagrebu uhvatio vremena i za promociju nove kopačke adiPower Predator, njemu omiljenog brenda Adidas, u zagrebačkoj Areni gdje je sudio i na kratkoj audiciji mladih nogometaša koji su se natjecali u tehniciranju. Glavna nagrada bila je čast da najbrži i najspretniji dječak nogometnu loptu preda sucu na utakmici Dinamo - Real Madrid koja će se održati 14. rujna na zagrebačkom Maksimiru.

Bez žaljenja

Poznatog nogometaša svojom tehnikom zadivio je 12-godišnji Mateo Halužan iz Zagreba te će mlada nogometna nada idući tjedan prošetati maksimirskim travnjakom na samom početku najiščekivanije utakmice godine. No, Niko nažalost neće imati priliku vidjeti svoj stari klub u akciji jer se što prije treba vratiti na već zahuktale pripreme za sezonu u Tottenhamu.

- Moj život je sada u Londonu, ne žalim za ničim. Sretan sam - zaključio je Kranjčar.

A da su se hrvatskom nogometnom reprezentativcu sve karte posložile govori i to što su Simona i on već sedam godina sretni zajedno. Prvo su četiri godine bili u vezi koju su 2008. okrunili brakom. Ona je starija čak šest godina, a o njima kao paru zapravo se malo zna. Simona Fistrić, diplomirana ekonomistica, odlučila je svoj život idućih godina podrediti njegovoj karijeri. Svoju intimu čuvaju unutar svoja četiri zida toliko da Niko uopće nije želio komentirati planira li njegova supruga oživiti zamrlu karijeru.

- Nikad nisam htio pričati o Simoni na taj način pa neću ni sada - odlučan je 27-godišnjak.

Nogometna idila

Kao ni naš slavni nogometaš, ni Simona nije oduševljena medijskom pažnjom, ali je poput supruga svjesna da se mora prilagoditi. Primjerice, na vjenčanju je ispred crkve bilo više novinara i fotografa nego uzvanika, ali mladi par cijelu je medijsku strku otrpio sa smiješkom na licu. Kao i Niko na jučerašnjem susretu.

Ljubazno, ali odlučno izbjegava odgovoriti na preintimna pitanja i čvrsto se drži toga da ne otkriva previše o privatnom životu. Ne prate ih nikakvi skandali, nisu procurile SMS poruke škakljivog sadržaja niti slike ludih noćnih provoda, što su u posljednjih nekoliko godina postale uobičajene teme vezane uz nogometaše na Otoku. Čini se da su Kranjčarovi uspjeli tamo gdje mnogi nisu - vole se, sretni su, imaju preslatku djevojčicu, a ne fali im ni novca. Prava nogometna i bračna idila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:55