Humanost na djelu

NIKOLINA PIŠEK TRAŽI POMOĆ: 'Već mjesec dana po cijeloj Srbiji tražim psa preminule prijateljice'

 Neja Markičević / Hanza Media

Naša poznata voditeljica koja je svoj novi dom našla u Beogradu, Nikolina Pišek Rastović, u grčevitoj je potrazi za Kontom – jednim od pasa kojeg je njena prijateljica Vesna spasila s ulice.

"On je spektakularan, prelijep, impozantne građe, neobične dlake. Sigurno ga je netko vidio", ovako je Nikolina Pišek ukratko za petface opisala Konta, psa kojem je Vesna doslovno spasila život.

Naime, Nikolina je kod nas, a tako i u Srbiji, već svima dobro poznata prema ljubavi prema životinjama, prema brizi za nesretne i odbačene pse i mace i po njihovu udomljavanju. Tijekom svojeg humanitarnog rada upoznala je Vesnu koja je samoinicijativno brinula o nekoliko pasa s ulice. Nažalost, prošle godine njena je prijateljica preminula. Jedan od pasa o kojima se brinula bio je Kont.

"Spasila ga je s ulice u Zemunu, 2014. godine. Bio je u užasnom stanju. Doslovno mu je spasila život. Odvele smo ga veterinaru. Imao je možda trećinu svoje normalne tjelesne mase. Nakon duge zajedničke borbe, Kont se oporavio. On je mješanac pasmina Cane Corso i Stafforda", rekla je Nikolina.

Privatna arhiva/petface
Kont u stanju u kakvom ga je pronašla Nikolinina prijateljica Vesna

Kont se nakon teškog života počeo veseliti svakom novom danu. Okružen ljubavlju i pažnjom, izrastao je u predivnog psa. Živjeli su u Bariču, a Vesna i Nikolina su se o njemu, i ostalim psima, brinule s najvećom mogućom pažnjom.

Privatna arhiva/petface

"Nestao je na sam Badnjak. Pucalo je na sve strane. Kont se očito preplašio i preskočio ogradu. I dalje ne znamo kako je to uspio jer je bila prilično visoka. No, možete zamisliti koliko je vjerojatno bio uplašen kada je to uspio. Od tada mu se gubi svaki trag. Nevjerojatno nam je da o njemu nitko ništa nije čuo. Dobivali smo razne dojave, ali to nije bio on", rekla je Nikolina za petface, srpski portal za ljubitelje životinja.

Privatna arhiva/petface

Kont je čipiran, ali broj čipa i ostalu dokumentaciju o njemu nisu pronašli nakon Vesnine smrti. Vjerojatno postoji, ali je trebaju pronaći. Kont je i uredno cijepljen. Ima oko dvije godine.

"Moram ga pronaći, jer to dugujem Vesni", zaključila je Nikolina Pišek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:25