Popularna pjevačica

NINU BADRIĆ IZOLACIJA JE PODSJETILA NA OTOČNI ŽIVOT 'U dućan idem dva, tri puta tjedno, frizuru i manikuru radim sama...'

 
 Privatna arhiva

Stao je cijeli svijet! Virus je u trenu paralizirao sve, a ja ni u najluđem snu nisam mogla niti slutiti da ću ovo doživjeti. Onda je došao i potres. Mislila sam da je stigao sudnji dan kada me iz sna probudio i bacio s kreveta. Takvo što ružno i jezivo nikad nisam doživjela, a sve je izgledalo kao najlošiji scenarij za film koji nitko ne želi gledati - kaže Nina Badrić koja proteklih tjedana sluša upute stručnjaka pa kad izađe van, drži odstojanje od drugih ljudi, nosi zaštitnu masku, a dezinficira i čisti sve.

- Ruke perem toliko često da sam već isprala liniju života - kroz smijeh kaže pjevačica koja doma nije, poput nekih, nagomilala zalihe hrane.

Kao otočni život

U dućan odlazi dva do tri puta tjedno, a ovakav režim podsjeća je na otočni život. Nina, naime, ima stan na Hvaru, a kada je tamo, živi na sličan način. Tamo, na “svom” otoku, naviknula se živjeti bez frizure ili manikure, a budući da se zna i sama urediti, nema nikakve panike ni po tom pitanju. Kako ostanak doma utječe na njezinu glazbenu inspiraciju?

- Ovo bi trebalo biti vrijeme koje izvlači najveću inspiraciju. Uvijek su se iz ovakvih teških olovnih vremena rađale najljepše pjesme. Iz inata - ističe Nina koja se uz skladanje posvetila i kućnim poslovima.

Privatna arhiva
Nina u svojem domu

- Kuham svaki dan. Perem i peglam, što baš i ne volim, čistim, pospremam i brinem se je li sve dovoljno dezinficirano. Gledam filmove, čitam, smišljam nove stvari i imam brdo planova kada sve ovo prođe. I, vjerovali ili ne, dan mi je prekratak za sve što želim. Fokusirana sam na ono dobro što dolazi i dižem ljude pozitivom. Čujem se s prijateljima iz cijelog svijeta: smijemo se, dijelimo duhovite poruke... - opisuje Nina koja brine i za svoju dobru liniju.

- Svaki dan odem na Sljeme. Živim odmah ispod Sljemena tako da sam sretnica jer samo odšećem do staza. Šetnja i trening u šumi su zakon. Ima puno mjesta gdje nema nikoga tako da ne moram niti izbjegavati ljude dok vježbam - kaže pjevačica koju oduševljava to kako se priroda u cijelom svijetu u doba korone obnovila.

Besplatni zagrljaji

- Ponekad mislim da je Zemlja stala i govori nam: ‘Sad bi bilo dosta. Ja bez vas mogu, ali vi bez mene ne’. Doista, previše smo lošeg napravili planetu na kojem živimo, i to nam se vraća. Zagadili smo sve što možemo, ne razmišljajući o bilo kome drugom, osim o nama samima - upozorava Nina.

Sa svojim najbližima svakodnevno se čuje.

- Moja mama živi u centru Zagreba, gdje sam i ja rođena, i presjeklo me je kada je bio potres koji je puno štete napravio baš u samom centru. Mislim da nikad neću zaboraviti osjećaj kada sam joj u jutro potresa otključala vrata sa strahom i kada sam vidjela da je sve u redu. U tim trenucima je čovjek nemoćan i mali - kaže Nina koju pitamo što će prvo napraviti kada se ukinu mjere koje su stupile na snagu zbog virusa.

- Zagrljaji su nam bili besplatni cijeli život pa se nismo puno grlili. Sada kad su zabranjeni, shvatili smo koliko nam znače. Kad ovo sve prestane, zagrlit ću svakoga koga sretnem! - otkriva Nina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:45