ZA SVAKU OSUDU

NJEMAČKA NA UDARU DRUŠTVA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA Naredili lovcima da ubiju bizona, prvog koji se na tom području pojavio u posljednih 250 godina

 Ilustracija / Profimedia, Huber images

Slučajni prolaznik u srijedu je kraj rijeke Odre u blizini njemačkog grada Lebus, na samoj granici s Poljskom, uočio europskog bizona.

Samo dan poslije, vlasti su odlučile da inače zakonom zaštićena životinja predstavlja opasnost za mještane i odmah su naredile njezin odstrijel. Bizona su ubila dva lokalna lovca, a društvo za zaštitu životinja The World Wildlife Fund podignulo je tužbu protiv nadležnih gradskih institucija jer su, kažu, likvidirale ugroženu vrstu, prenosi Daily Mail.

- Nakon više od 250 godina u Njemačkoj se napokon pojavi živući primjerak divljeg bizona i što mi napravimo? Hladnokrvno ga ubijemo - zgrožen je Chris Heinrich iz organizacije World Wildlife Fund.

Inače, europski bizoni uopće nisu opasni za ljude, dapače, njih na stotine mirno žive u susjednoj Poljskoj.

Ovaj lovački incident osudio je i brandenburško ministarstvo zaštite okoliša: "Ako su već mislili da bi životinja mogla ugroziti lokalno stanovništvo, vlasti su problem trebale riješiti sredstvom za omamljivanje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:17