PARTY MAKE-UP U ZADNJI ČAS

NOVOGODIŠNJA ŠMINKA Donosimo vam šest fantastičnih ideja naše poznate vizažistice za svaki izlazak u najluđoj noći!

 
 Biljana Blivajs / CROPIX

Ako postoji jedna večer u godini na kojoj morate zabljesnuti, to je doček Nove godine. Nakon što izvadite iz ormara svu ekstravagantnu odjeću, visoke potpetice i crveno rublje, posvetite se make-upu i najluđu noć u godini provedite sa stilom.

Donosimo vam savjete naše poznate kozmetičarke i vizažistice Zdenke Mihelj za last minute novogodišnji doček.

- Ne bojte se eksperimentirati. Ako nikada ne nosite crveni ruž, stavite ga! Ako nikada niste stavili umjetne trepavice – stavite ih. A šljokice, one su obavezne za smjele party izglede – predlaže vizažistica Mihelj, dodajući da se šminka uvijek može skinuti i ponovno nanijeti u drugoj verziji.

Iako su must have, sa šljokicama ne treba pretjerivati jer ne želite zasjeniti disko kuglu. Mihelj kaže da šljokicama treba naglasiti tek jedan dio lica. Primjerice, stavite ih na usne i zabljesnite. Radi se o velikom Instagram hitu, koji se u novogodišnjoj noći seli iz virtualnog u stvarni svijet i, začudo, uopće nije nespretan, a šljokice se čvrsto i dugo zadržavaju na usnama.

- Crvena je najpopularnija boja novogodišnje večeri. Oni koji je ne iskombiniraju na odjeći ili donjem rublju, odlučuju se za make-up. Crveni make-up nadopunjuje crveni outfit, a bit će savršen detalj neutralnim kombinacijama crne ili bijele boje koje će podići na svečani nivo – smatra vizažistica.

Svaki make-up look naših dviju novinarki započeo je hidratantnom kremom, zatim primerom i korektorom, gdje je bilo potrebno, recimo, da sakrije tragove umora oko očiju. Puderom u prahu lice je matirano, a konture su izvučene s tri nijanse pudera. Obrve su definirane i potamnjene tamno smeđim sjenilom koje je, kaže vizažistica, bolje od olovki za obrve koja ima masnoću pa se s vremenom razmaže.

U novogodišnjoj noći make-up je iznimno bitan, jer mora izdržati do jutra, neovisno slavite li kod kuće, u restoranu, na otvorenom ili u klubu.

- Make-up treba uvijek prilagoditi dobi i prigodi te se držati onog starog pravila: manje je više - zaključuje vizažistica Mihelj.

Igrajte na sigurno

Crveni ruž - svevremenski klasik koji stoji svim ženama

Plavušama savršeno stoji crvena boja, i to ona svjetlija, stoga je ona temelj ovog Darijinog svečanog make up-a. Stavljanjem korektora na srednji dio usana prije ruža, Daria je dobila punije usne. Naglašene su i oči, kombinacijom srebrnog i crno-sivog sjenila na kapcima koje je naneseno od najtamnijeg u vanjskom kutu oka prema svjetlijem u unutrašnjem. Tako je istaknut savršen bademasti oblik očiju. Rumenilo je smećkasto, a fokus na očima i ustima.

Biljana Blivajs / CROPIX

Zablistajte!

Šljokice na usnama učvrstite kozmetičkim ljepilom

Šljokice se više ne nose samo na očima, u kosi ili na obrazima – sada se nanose i na usne. Crveni ruž na usnama plijeni pažnju, a kada su usne i crvene i šljokičaste to je pun pogodak. Probali smo i Angel lips šljokice za usne koje se posipaju po Duo ljepilu koje je po cijeni od 50 kn dostupno u drogerijama. Oči su našminkane nježno smeđim sjenilom, i obrubljene crnim, a tu su i umjetne trepavice za izraženiji look.

Biljana Blivajs / CROPIX

Zavodnički pogled

Maksimalno naglašene oči s nježnim usnama

Pažljivo nanesenom kombinacijom sivih i ljubičastih sjenila, crnim obrubom i maskarom te iznimno dugim i gustim umjetnim trepavicama u drama stilu Darijine oči zaustavljaju dah. Lijepo oblikovan i popunjen luk obrve savršeno uokviruje oči koje su fokus ovog večernjeg party make upa. Rumenilo je nježno roza boje, a na usnama je nanesen nude ruž.

Biljana Blivajs / CROPIX

Drama queen

Uz red šljokica na kapku svaki je treptaj upečatljiv

U svečanijem make up looku sve su boje jače i izraženije. Kapci su prekriveni tamno smeđim sjenilom i uokvireni debelim slojem maskare, a šljokice nanesene uz rub gornjeg kapka. Uz red šljokica, svaki će treptaj biti dodatno dramatičan i upečatljiv. Šljokice su u prvom planu ovog make up looka, pa su usne u nenametljivoj boji mesa.

Biljana Blivajs / CROPIX

Doček kod kuće

Decentan look s prirodnim bojama

Sjenilo je lagano smeđe naneseno preko cijelog kapka kako bi oči izgledale veće, a uz to obrubljene su tamnosmeđom olovkom. Rumenilo je lagano, boje breskve, a usne su u nude boji s obzirom na to da je naglasak na očima. Dariji su oči dodatno istaknute parcijalnim umjetnim trepavicama. Ovakav make up je decentan i prirodan.

Biljana Blivajs / CROPIX

Dnevni make-up

Jednostavan i nenametljiv izgled s istaknutim usnama

Za one koji se ne vole isticati na novogodišnjoj proslavi preporučuje se ovakav gotovo dnevni make up, koji je postignut roza sjenilom i crveno-ljubičastim ružem, koji pomalo vuče na boju patlidžana.

Naneseno je rumenilo pink nijanse, a cijela kombinacija je iznimno umjerena i blaga.

Biljana Blivajs / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:53