KNJIGA BEZ RIJEČI JE BESTSELER

O čemu muškarac misli, a nije seks?

ZAGREB - Ako vas još itko bude pokušao uvjeriti da se ne može postati autor bestselera bez da se zapne i ispiše stotinjak stranica, pitajte ga je li čuo za Sheridana Simovea.

Njegova knjiga “O čemu svaki muškarac misli a da to nije seks” (What Every Man Thinks About Apart From Sex) sastoji se od korica, mekih i praznih stranica. Britanski studenti prvi su prihvatili foru i počeli je kupovati (početna cijena na Amazonu je bila 125 kuna, sada je dostupna već za 25 kuna, Kindle verzija za 55) jedni drugima, što je preraslo u lavinu narudžbi i sada se Sheridanova knjiga na Amazonu prodaje bolje od hitova Dana Browna i Harryja Pottera JK Rowling .

Studenti knjigu koriste kao bilježnicu na predavanjima i svi je žele imati, a neki od komentara na Amazonu glase: “Obavezno štivo za studente bilo čega što se dotiče rodne politike”, “Nisam je mogao ispustiti iz ruku”, “Na nekim je mjestima teška za čitanje”, “Duboki uvid” i “Jedva čekam nastavak”.

Sheridan Simove , 39-godišnji diplomac psihologije s Oxforda koji se obogatio na trgovini otkačenim poklonima, kaže da ni u “najluđim snovima nije mogao zamisliti da će po prodaji preteći Harryja Pottera”.

Svoje je poslovno carstvo izgradio na šaljivim izumima poput rukavice za masažu Martin Loofah King, igračkama za menadžere, knjigama i čestitkama. Dvije je godine zaredom dobio nagradu “Poklon godine”, za liniju svijeća kojima se na torti ispisuje “Star si”.

- Britanski studenti misle da je moja knjiga čarobna, tko sam ja da se bunim?- kaže Sheridan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:12