SUPER NAMIRNICA

SJAJAN TRIK ZA BORBU PROTIV ZADAHA OD ČEŠNJAKA Znanstvenici potvrdili što će vam pomoći, a učinkovitije je od paste za zube

 Getty Images/iStockphoto

Lošeg zadaha koji se može zahvaliti pojedinim namirnicama poput češnjaka, užasno se teško riješiti, posebice zato što se može zadržati i 24 sata nakon konzumacije.

Međutim, ne brinite, rješenja ima!

Grickanje sirove jabuke, salate ili listova mente značajno smanjuje razinu sastojaka koji uzrokuju neugodan zadah u ustima, dokazao je eksperiment na Državnom sveučilištu Ohio. Konkretno, određeni enzimi u sirovoj jabuci, sirovoj salati i listićima mente reagiraju tako da neutraliziraju miris češnjaka.

Također, otkriveno je da se miris češnjaka osjeti iz raznih dijelova tijela, a ne samo iz usta, pa tako i neprobavljeni komadići iz želuca ispuštaju neugodan miris. Stoga nije čudno da pranje zuba ne pomaže uvijek, piše Huffington Post.

Jabuka djeluje poput prirodnog dezodoransa na neugodan zadah izazvan sulfidima u češnjaku i zato je učinkovitija od paste za zube, a enzim kojem se može zahvaliti za neutralizaciju neugodnog zadaha, je isti onaj koji uzrokuje tamnjenje kod voća i povrća.

Jabuka, salata i menta bogati su fenolnim spojevima, aromatičnim kemijskim spojevima koji reagiraju sa spojevima u češnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:24