NEVJEROJATAN SLUČAJ

OCU, MAJCI I POSVOJENOM SINU PRONAĐENA ISTA STRAŠNA BOLEST: TV voditelju sudbina je pripremila pravi pakao

 Foto: Facebook

Životna priča TV voditelja Jaya Siltzera nalik je pravoj tragediji, iako uvijek nasmješeni voditelj jutarnjeg programa na kanalu WLOS iz Ashvillea u Sjevernoj Karolini, nastoji iz svake, pa i najtužnije situacije izvući nešto pozitivno.

Sve je počelo još 1999. godine kad je Jayu dijagnosticiran rak testisa. Podvrgnuo se operaciji i zračenju te se bolest povukla. No ne zadugo. Nekoliko godina kasnije liječnici su mu rekli kako se rak vratio, ovaj puta na kralježnici.

Otprilike u to vrijeme upoznao je Kelly.

'Bila je divna. Upoznali smo se kod zubara gdje sam ja došao na pregled a ona je bila asistentica. Nešto je odmah kliknulo, iako je ona na lisu imala masku a ja širom otvorena usta. Na prvom izlasku hrana je bila doista grozna, no Kelly je ipak nekako pristala opet izaći sa mnom. Tada smo postali nerazdvojni', priča Jay.

Uskoro su se vjenčali, no zbog njegove bolest, nisu mogli imati djecu. Odlučili su posvojiti dijete iz Etiopije te su se uskoro uputili po svojeg malog sinčića Malachija.

'U avionu smo igrali pismo/glava kako bismo odlučili tko će ga prvi uzeti u naručje. Ja sam dobio, pa sam ga prvi zagrlio. To je bio nevjerojatan osjećaj iako je maleni jako plakao. Odmah sam ga dao Kelly i dijete se smirilo. Činilo se kao da se njih dvoje oduvijek poznaju.'

No njihova obiteljska sreća nije trajala dugo. U nevjerojatnom obratu sudbine, Kelly je 2011. dijagnosticiran vrlo agresivni oblik leukemije.

'Njezine bol je bila strašna. Išla je na kemoterapiju i sve tretmane ali bolest se nije povlačila. Umrla je 2014. godine. Bio sam shrvan, ali nekako smiren jer sam znao da je njoj sada bolje.'

Jay kaže kako nikada nije mislio da će biti samohrani otac, no to mu se sada dogodilo. Odlučio je ne predati se samosažaljenju i iz svake je situacije pokušao izvući najbolje.

Svoj život s Malachijem bilježi na Facebooku, a opisao ga je i u knjizi 'Knjiga o Malachiju'. Sav prihod od prodaje knjige namijenjen je organizaciji koja je liječila Kelly.

Međutim, Jay je doživio još jedan zastrašujuć i nevjerojatan udarac. Jedno jutro njegov sin Malachi probudio se sa strašnom glavoboljom. Odmah su otišli liječniku. Sken mozga je pokazao tumor trećeg stupnja – veliku izraslinu na lijevoj strani dječakovog mozga.

Opet je uslijedilo liječenje, operacija, zračenje, kemoterapija.

Malachi sad ponovno uči govoriti, no još uvijek ne može čitati.

'Iako više nema iste kognitivne mogućnosti, Malachi je i dalje jako zabavno dijete. Ne dozvoljavam si da se prepustim crnim mislila i pitam: Zašto baš ja? Jer odgovor na to pitanje je: Zašto ne? Praktični sam vjernik i vjerujem da nakon svake oluje dolazi sunce ta da će i nama doći sretni dani', kaže Jay.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:20