ROYAL CAT HOTEL

ODVELI SMO ZAGREBAČKU MAČKU LUTALICU NA ODMOR U DUGO SELO Luksuzne sobe sa SPA tretmanom i mačja televizija za 130 kn po danu...

 
 Ranko Šuvar / CROPIX

Čim se začuo škljoc, ekspresno je istrčala iz transportera, skočila ravno na pult i počela kružiti oko srebrnog zvona na recepciji novootvorenog Royal Cat Hotela, koji su otvorile Mirjana Sović i Rahela Cvitković, prave mačkarice, kako kažu. One su prijateljice i dugogodišnje volonterke kojima briga o životinjama nije strana.

Mirjana, po struci medicinska sestra, i Rahela, računovotkinja, napustile su svoje dosadašnje poslove i otvorile prvi specijalizirani hotel isključivo za mace.

- Za pse postoje skloništa, azili i hoteli, a za mačke postoji samo jedno sklonište u cijeloj Hrvatskoj, koje se nalazi u Poreču. U Zagrebu gradske institucije ne nude ni adekvatnu ni trajnu pomoći u zbrinjavanju napuštenih maca, no postoje studentice i volonterke, tzv. ‘čuvalice’, koje nude privremene smještaje u svom vlastitom domu. Zato smo odlučile otvoriti Royal Cat Hotel koji je potpuno drugačija priča jer je cijeli prostor namijenjen isključivo macama, luksuzno uređen sa strogim pravilima ponašanja vezanim uz higijenu i zdravlje maca koje žele boraviti u hotelu - objašnjavaju vlasnice.

Ranko Šuvar / CROPIX

Premium smještaj

Maci na recepciji nije bilo ništa zanimljivo, pa je šmugnula kroz vrata prema igraonici čim ih je vlasnica hotela otvorila. Pažljivo je prvo onjušila cijelu prostoriju i prosmucala se po svim kutovima, a zatim je krenula u otkrivanje i isprobavanje svega što se nudi u ovoj oazi za mace. Ova zaigrana i umiljata bezimena siva tigrica s prepoznatljivom tamnom prugom na leđima, stara otprilike pet ili šest mjeseci, za Jutarnji je “recenzirala” prvi premium hotel za smještaj maca u Hrvatskoj.

Ona je sirotica, maca bez imena i doma.

Netko ju je prije tri tjedna ostavio u dvorištu jedne tvrtke na Vukovarskoj ulici. Možda su je se vlasnici riješili prije godišnjeg, kažu mi, ne bi to bilo čudno, posebno zato što se vidi da je bila kućna mačka. Ne boji se ljudi i novih prostora, čista je i zdrava.

Zasad je radnici firme u Vukovarskoj hrane i čuvaju, ali ne mogu još dugo jer tvrtka seli na drugu lokaciju, a ovoj bezimenoj maci željnoj ljubavi i pažnje potreban je dom. Javili su se Alemki Bačić, pokretačici Facebook grupe “Mačke i mačori zagrebačkih ulica”, koja joj sada pokušava naći dom.

Ranko Šuvar / CROPIX

- Ako je netko u mogućnosti pružiti dom i ljubav ovoj slatkoj i zaigranoj maloj maci, neka nam se javi u Facebook grupu ‘Mačke i mačori zagrebačkih ulica’ - apelira Alemka.

Royal Cat Hotel, smješten u Dugom selu, prostire se na više od 120 kvadrata, a naša maca je u prvih pola sata boravka pregledala cijeli taj moderno uređen klimatizirani prostor. Odgovarala joj je tiha, umirujuća, tzv. lift glazba, pa se prvo uputila detaljno pregledati što sve nudi jedan boks. Ova maca ima stila, to je očito, jer je odabrala Royal VIP nastambu, onu luksuzniju. Njih ima 16, dok je još devet Royal Classic nastambi izrađenih od prirodnih drvenih materijala. Ako ste zamišljali željezne kaveze, ovdje toga nema, jer ipak govorimo o hotelu.

Maca na specijalnom zadatku prvo se zavalila u bijelu mekanu skrivalicu, isprobala je grebalicu, bacila oko na igračke, onjušila svježu mačju travu i samo provirila u zaseban WC, propinjući se na zadnje noge. Jedan ili tri dana smještaja u jednom takvom VIP boksu stoje 130 kn na dan, dok je dnevna cijena na duži period do 14 dana 100 kn. Ako pak trebate nekoga da mačku pričuva samo po danu, dnevni vrtić stoji 50 kn.

Ranko Šuvar / CROPIX
Mačkarice: Vlasnice, Mirjana i Rahela, su medicinska sestra i računovotkinja po struci

LED televizor

Potom je zastala pored jednog velikog LED televizora na kojem se vrte programi za mace. Trenutačno su na programu bile ribe, no očito je da je ova maca više ornitološki nastrojena jer je samo bacila letimičan pogled.

Uočila je maca recenzentica i kamere, ali nisu je zasmetale, izgleda da je oduvijek sanjala o prijavi na reality show, a umjesto riba i ptičica na TV-u radije gleda “Big Brother” ili barem “Ljubav je na selu”. Cijeli kompleks hotela nalazi se pod video nadzorom i kompletno je osiguran u suradnji s ovlaštenom Security tvrtkom.

- Ono što je novo za vlasnike ljubimaca koji borave u hotelu jest da Royal Cat Hotel omogućava video nadzor i za vlasnike maca, tj. vlasniku se ustupi link preko kojeg može vidjeti svoju macu u bilo koje vrijeme dana i noći - objašnjava Mirjana.

Ponudili smo ovoj zaigranoj tigrici i Royal Spa tretman koji uključuje cjelokupnu njegu, od čišćenja uški do njege krzna i rezanja noktića, no samo je frknula njuškicom. Nije wellness tip, pa nam je to jasno dala do znanja. Više ju je zanimalo istraživanje raskošnog playgrounda. Svaka kućica, ležaljka i grebalica bila je njena, neovisno o tome je li na podu, zidu ili visi sa stropa. Prostor posjeduje i specijalno izrađen kavez na prozoru koji je pola metra izbočen pa mace imaju osjećaj kao da borave vani.

Ranko Šuvar / CROPIX

- Kod nas mace nisu prisiljene družiti se s nepoznatim ukućanima, slučajnim prolaznicima i nepoznatim macama. U hotelu nemamo mirise drugih životinja kao što su psi i ostali kućni ljubimci jer je cijeli prostor namijenjen isključivo njima. Pružena im je mogućnost adaptacije i mirnog kutka ako se ne žele družiti - ističe vlasnica Mirjana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 11:24