I VI MOŽETE POMOĆI

OSJEČKI AZIL U VELIKIM PROBLEMIMA Studentski kampus, koji psima inače donira hranu, ljeti ne radi, skloništu prijeti nestašica: 'Pucamo po šavovima'

 
 Udruga Pobjede

Ljeto - najgore doba u godini, barem za volontere osječkoga azila za napuštene pse Udruga Pobjede, koji je poslao javni apel u kojemu sve ljubitelje životinja i građane dobre volje mole za pomoć u hrani, a mi ga u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Ma kakvi komarci, kakve vrućine, sparine, sve je to dim jednog organa, najlakše za pregrmiti kad naspram toga imamo toliko napuštenih da bismo mogli eksplodirati. Baš to.

Svjesni smo da je eksplozija negdje iza ugla, čeka na nas, na svakoga ponaosob, pa ćemo lijepo, umjesto zasluženih penzija, krasiti jedno čitavo krilo neke psihe, samo se nadamo da će do tad svijet (možda) malkoc mrdnut' u pozitivnom smjeru, a mi se nadamo da ćemo što duže izdržati pa da ga i mi možemo gurati.

A vi? Pa vi gurate s nama, 'oćete nećete!

Ovo ljeto, samo da pratite azilov zid na Facebooku, samo da svaku večer prebrojite sve dojave, znat ćete da doslovce pucamo po šavovima, a Grad i dalje ne smatra bitnim provesti kontrolu mikročipiranja, niti uvesti obvezne kastracije, jer - ljeto je, tko još ljeti misli o ozbiljnim stvarima...

A ljeti, osim što imamo milijun drama s izbačenim psima, sekiracija zbog kiša i zime koji dolaze nakon ljeta, kućicama od termopanela koje toliko želimo useliti u čitav Azil kako ne bi samo neki bili privilegirani pa se ne smrzavali, još imamo i dramu s hranom, jer kao što svi već dobro znate - osječki studentski kampus svakodnevno nam donira ostatke iz studentske menze pa nam to pokrije gotovo polovicu potrebe za hranom, ali isti ljeti ne radi...

Pa nam sad svakodnevno treba cca 80 kilograma dehidrata, pa onda još specijalne hrane za specijalne pse, pa za štence (samo njih 40 trenutačno je na našoj brizi) pa je borba svaki dan.

Molimo vas, pomozite nam da se barem oko hrane ne moramo toliko sekirati, pliz!

Možete li, uvrstite uz šoping za svoje pse i vreću najeftinije hrane za kerovce u Azilu (oni ne biraju), uplatite za pola vreće ako već nemate za cijelu (Udruga Pobjede IBAN HR8823400091110405854, podaci za uplate iz inozemstva: Privredna banka Zagreb d.d. 10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia swift code: PBZGHR2X PayPal: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), dofurajte vreću staroga kruha do azila, ako čistite zamrzivač - ne bacajte hranu, zaigrajte se na ovim aukcijama.

Svi oni (180 u Azilu i 30 na privremenim smještajima) računaju na vas!

Udruga Pobjede

Udruga Pobjede

Udruga Pobjede

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:39