'OVO JE NUDISTIČKI KAMP'

'OSTALE SMO BEZ ČISTE ODJEĆE, VESLAMO POTPUNO GOLE' Četiri žene suočene su s neobičnim problemom u namjeri da preplove Atlantik

 Foto: Facebook

Četiri zaposlene majke koje su naumile preveslati Atlanski ocean, otkrile su da su veslale potpuno gole nakon što su ostale bez čiste odjeće, javlja Telegraph .

Veslačice iz Yorkshira, odnosno četiri prijateljice stare između 45 i 51 godine, preveslale su oko polovinu od ukupno 4.800 kilometara dugog puta kojeg će završiti u Antigui.

Niki Doeg (45), Helen Butters (45), Frances Davies (47) i Janette Benaddi (51) čine jedan od ukupno 26 timova koji sudjeluju Talisker Whisky Atlantic Challengu i nadaju se postati najstarija, potpuno ženska ekipa koja je preveslala ocean.

Ekipa koja se dosad susrela s uraganom, napadom letećih riba i raznim drugim nedaćama, opisala je svoj brod kao nudistički kamp.









U svojem duhovitom blogu, Janette Benaddi je napisala: 'Sve stvari počinju pomalo smrdjeti. Nemamo više čiste odjeće, što znači da smo – gole! No to je dobro za kožu, osim toga kad nas poklopi val, začas se osušimo. To je kao u nudističkom kampu. Mislim, to samo pretpostavljamo jer nijedna od nas nikad nije bila u takvom kampu, naravno.'

Hrabra veslačica je dodala: 'Nismo oprale kosu već četiri tjedna, otkako smo krenule na put. Osobna higijena nam se sastoji od brisanja vlažnim maramicama i nanošenja alkohola na pozadine i ruke kad je red na iduću da krene s veslanjem.









Tijekom svog jednomjesečnog boravka na moru, žene su se susrele s uraganom Alex i suočile s nestankom električne energije zbog čega su morale navigirati ručno, koristeći kompas te također ručno desalinizirati morsku vodu kako bi je mogle piti.

Helen Butters patila je i od mučnina, a Niki Doeg je na putu proslavila i svoj 45. rođendan, usput vidajući rane nastale od žuljeva i raznih upala.









No bez obzira na sve poteškoće, veslanje s kitovima i dupinima opisale su kao najljepše iskustvo u životu.

Hrabre avanturistice, od kojih je svaka majka po dvoje djece, zahvalile su i svojim obiteljima na podršci.

'Sretne smo što smo prevalile pola puta i osjećamo se dosta dobro. Zapravo, jedino što radimo je veslamo, jedemo i spavamo. Naročito je teško to što već dugo nismo vidjele naše obitelji. No znale smo da će biti tako.'

Inače, ovom ekspedicijom veslačice prikupljaju novac za izgradnju centra za liječenje raka Maggie's Cancer Caring Centre u Leedsu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 08:33