ČESTO NA PUTU

OTKRIVAMO TKO JE BEOGRAĐANIN KOJEG SU IZNERVIRALE GUŽVE NA CESTAMA Ima svjetsku karijeru, a često je poslom u Zagrebu i Rijeci

Njegov odgovor novinarki je u petak u nekoliko sati postao internetski hit
 screenshot

Beograđanin, kojeg su u petak iznervirale gužve na našim autocestama, a njegov odgovor HRT-ovoj novinarki je brzo postao internetski hit je svjetski poznati baletan, pedagog i koreograf.

Zgodni mladić zove se Leo Mujić, a nakon završene baletne škole u Beogradu diplomirao je u baletnoj školi L’École-atelier Rudra Béjart u Lausannei i odmah počeo nastupati kao solist u europskim plesnim kompanijama.

U zagrebačkom Baletu prvi je put gostovao 2008. postavivši kraće baletno autorsko djelo Idi vidi na glazbu Johanna Sebastianna Bacha, a 2011. je postavio balet inspiriran stihovima Dobriše Cesarića Tišina mog šuma na glazbu Anite Andreis, i koreografirao dijelove za operu Hamlet Ambroisea Thomasa u režiji Michiela Dijkeme.

LEO MUJIĆ 'Kako sam stvarao najveći spektakl ovogodišnjih Igara'

Svestrani Mujić nedavno je u riječkom HNK Ivana pl. Zajca premjerno izveo autorski projekt u suradnji s koreografkinjom Mašom Kolar Pour homme et famme na glazbu J. S. Bacha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:21