HT PREDSTAVLJA

OTKRIVAMO TKO JE U NAJVAŽNIJEM ŽIRIJU NOGOMETNOG PRVENSTVA 'Evo kako ćemo odabrati najstrastveniju navijačicu'

Prvi puta u Hrvatskoj spektakularna nagrada za žene koje vole nogomet: drage naše dame, HT nagrađuje čitateljice Jutarnjeg, Sportskih novosti te 100posto.hr i Glorije.
Mladen Končarević, Ivan Blažičko, Nina Išek Međugorac i Ivan Šarić
 CROPIX

Ona najsretnija i najbolja osvojit će putovanje na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju za dvije osobe! U nagradi je put avionom u Nižnji Novgorod, ulaznica na tekmu Hrvatska-Argentina i smještaj za dvije noći s doručkom.

Nižnji Novgorod je peti po veličini ruski grad smješten u dolini rijeke Volge, na ušću rijeke Oke. Osim što ima jedan od najgrandioznijih stadiona u Rusiji, njegova najvažnija znamenitost je dobro očuvan srednjovjekovni stari grad koji je idealan za obilazak prije utakmice.

Ako želite priliku otputovati s mužem ili prijateljicom trebate se uključiti u NAGRADNU IGRU, prokomentirati neke od najzanimljivijih golova i pokazati kako strastveno navijate. Najstrastveniju navijačicu odabrat će žiri u kojem su regionalni direktor programa Arene Sporta Mladen Končarević, poznati sportski urednik i novinar Ivan Blažičko, stand up komičar Ivan Šarić te direktorica korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma Nina Išek Međugorac.

Spektakularna nagradna igra samo za žene: Povedite muža u Rusiju na utakmicu s Argentinom

Jedno je već sada neupitno: žiri je suglasan u tome da su žene strastvenije navijačice!

Osim možda Ivana Šarića.

"Žene su strastvenije u svemu što rade, a u navijanju ćemo sad imati priliku vidjeti. Za muškarce znamo svi kako navijaju, ali žene bi nas mogle itekako iznenaditi i tome se jako radujem", kaže Šarić.

Mladen Končarević, kao veliki ljubitelj i strastveni navijač Liverpoola, kaže kako je primijetio povećani broj žena koje prate nogomet, ali i da su strastvenije u navijanju.

"Vjerujem da su žene strastvenije u navijanju od muškaraca, a znaju biti iznimno simpatične. Iako i dalje značajno više muškaraca prati nogomet, ali ovaj sport je postao jako mainstream", kaže Končarević.

Nina Išek Međugorac otkrila nam je kako je nogomet zavoljela kad je Hrvatska osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

"Nisam mogla vjerovati da jedna mala državica, tek izašla iz rata može imati tako dobre nogometaše. Mislim da smo tada svi bili navijači i samim time svjedoci nevjerojatne snage koju smo predali igračima da poraze nogometne velesile i zamalo igraju u finalu Svjetskog prvenstva. To je uloga nas navijača i zato volim nogomet", objasnila je.

Ponesite svoj kućni internet sa sobom i strastveno navijajte s curama gdje god se nalazili uz MiFi i mini projektor!

Za razliku od muškaraca, navijačice baš guštaju u svom navijanju.

"Rezultat im je bitan, ali ne više od cijele atmosfere i doživljaja, dok kod muških navijača zabava prestaje ako njihov omiljeni klub gubi, pa je važno imati navijačice u većem broju od navijača tamo gdje gledate utakmicu", kaže Nina Išek Međugorac.

S njom se slaže i jedan od vodećih ljubitelja nogometa Ivan Blažičko koji uočava kako se sve više djevojčica u ranoj dobi počinje baviti nogometom profesionalno.

"Danas je gotovo nezamislivo vidjeti kod mlađih uzrasta nogometnu ekipu, a da u njoj nije barem jedna curica, ako ne i više njih. Nogomet je globalni sport i ukinuta je ona stara podjela da je to muški sport. Žene se jednako bave nogometom na profesionalnoj i visokoj razini i sve više žena razumije nogomet", kaže Blažićko.

Ženama koje će se uključiti u igru Blažićko poručuje: "Kod navijačica mi je najdraže kada vidim da razumiju nogomet, da nije poziranje nego kada vidite reakciju koja je pravovremena i na pravom mjestu, kada znaju vrijednost onoga što su igrači na terenu odigrali. Žene su općenito strastvenije, a kamoli kada je u pitanju navijanje".

A sada je red na vama da pokažete kako žene zaista i jesu najstrastvenije navijačice! Nagradna igra počinje 22. svibnja i završava 30. svibnja., dobitnici će biti odabrani 31. svibnja te kontaktirani 1. lipnja.

UKLJUČITE SE. Čekamo vas!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:20