ŽIVOTNE LEKCIJE

OVA MALA PROMJENA VAŠE JUTARNJE RUTINE POVEĆAT ĆE PRODUKTIVNOST CIJELI DAN Šef specijalnih operacija: 'Uspjeh rađa novi uspjeh'

 DanielBendjy/iStock

Admiral William H. McRaven zna nekoliko stvari o visoko stresnim situacijama s iznimno visokim ulozima. McRaven je voditelj specijalnih operacija američke vojske te je kao takav nadgledao operaciju tijekom koje je ubijen Osama bin Laden.

Kada je držao govor prošle godine na sveučilištu Texas u gradu Austinu, gdje je i sam studirao, savjet koji je dao diplomantima bio je jako jednostavan. Admiral McRaven govor je otvorio izjavom da je tijekom svoje proslave diplome bio mamuran, no ubrzo nakon toga počeo s dijeljenjem životnih mudrosti koje je naučio tijekom obuke za Navy SEAL-a.

Njegov savjet za povećavanje produktivnosti, a koji će se vjerojatno svidjeti mamama diljem svijeta, uključuje spremanje kreveta, prenosi Inc.

'Za mene, osnovna SEAL obuka bila je kao da ste sve cjeloživotne izazove sabili u šest mjeseci', rekao je okupljenim diplomantima. 'Svako bi jutro moji SEAL instruktori došli u barake i prva stvar koju bi napravili je pregledali bi mi krevet.'

McRaven je priznao da mu se to u tom trenutku činilo suludo, s obzirom na to da je ipak došao na vojničku obuku u jednoj od najelitiniji vojnih postrojbi na svijetu, no otkriva da je u tom jednostavnom činu puno skrivene mudrosti. Admiral je tada naveo tri razloga zašto je pospremanje kreveta ujutro 'tako moćan način započinjanja svog dana'.

'Prvo, spremanje kreveta će u vama osnažiti činjenicu da su male stvari u životu jako važne. Ako ne možete te male stvari dobro napraviti, kako možete očekivati da ćete velike dobro napraviti? Nikako', kaže McRaven.

'Nadalje, ako ujutro spremite krevet to znači da ste svoj prvi zadatak taj dan obavili uspješno, a kao što znate uspjeh rađa novi uspjeh. Osjećat ćete se ponosno, a to će vas potaknuti da odmah poduzmete sljedeći zadatak, i sljedeći i sljedeći', dodaje McRaven.

'I konačno, ako spremite krevet, a taj dan vam bude loš, moći ćete pogledati svoj spremljeni krevet koji će vas potaknuti da sljedeći dan učinite boljim od ovog koji je upravo završio', zaključuje McRaven.

Kompletan govor Williama H. McRavena možete pogledati ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 11:59