DOVOLJAN JE JEDAN DOLAZAK

OVO JE ŽENA KOJA JE ZDRAVKU MAMIĆU PROMIJENILA ŽIVOT 'Valentina je jedno čudo. Oduševljen sam!'

Kad je Zdravko Mamić otkrio da njegov omiljeni studio za uljepšavanje u ponudi ima i zanimljiv tretman estetskog prikrivanja ćelavosti, vrlo brzo je i sam odlučio isprobati Skalp - mikropigmentaciju kose.

I s povjerenjem se prepustio u ruke vizažistici Valentini Petrović koja je tu metodu popularizirala u Zagrebu i Hrvatskoj.

- Valentina je jedno čudo od žene. Ne znam što bih više mogao reći jer ja sam oduševljen. Prezadovoljan sam - rekao je Mamić o Valentini i tretmanu.

A ona se inače već 15 godina bavi make up-om.

Najprije se za vizažista educirala u Milanu. Onda je otkrila i trajni make up, a potom je išla u Beograd na edukaciju za također vrlo popularnu metodu japanskog iscrtavanja obrva. I počela je među prvima raditi u Hrvatskoj. No kad je čula za Skalp, otputovala je čak na drugi kraj svijeta, u Kinu, kako bi i to naučila. Danas jedina u Hrvatskoj održava radionice i tečajeve za istu metodu.

Popularan u Hollywoodu

- Mikropigmentacija je iscrtavanje folikula dlačice na mjestima gdje fali kose, gdje su muškarac ili žena proćelavi, a može se primijeniti na dugoj i na kratkoj kosi. To i nije prava kosa, to je zapravo crtež, tetovaža kose na glavi koja pruža dojam popunjenog vlasišta. Kad bi netko pipao tjeme ili se jako primaknuo, vidio bi da to nije prava kosa - objašnjava nam pojednostavljeno Valentina koja ujutro radi u Poglavarstvu grada Zagreba, a popodne u salonu Berny trajnu šminku, obrve, skalp, mikropigmentaciju vitiliga i drugih ožiljaka ili areola i bradavica na grudima.

Za muškarce je gubitak kose često velik udarac na samopouzdanje. Nikakvi čudotvorni šamponi tu ne pomažu, transplantacija kose je puno zahtjevnija i skuplja, a uz mikropigmentaciju malom iglicom postižu izgled obrijane glave. Takav jednostavan i cjenovno prihvatljivij tretman brzo je postao i vrlo popularan među holivudskim zvijezdama među kojima su: Bruce Willis, Vin Diesel, Jason Statham i Pitbull.

Mnogi muškarci koji su prošli tretman pohvalili su se kako im je mikropigmentacija promijenila život. Zahvaljujući njoj napokon su skinuli kapu s glave. Kad je otkrio što radi, estetski kirurg Siniša Glumičić pozvao je Valentinu na suradnju.

- Kako on radi transplantaciju kose, a ja mikropigmentaciju pronašli smo zajednički interes. I rezultati su super - priča nam Valentina koja Skalp u Hrvatskoj radi zadnjih godinu dana.

- Tretman mikropigmentacije kose je dopuna, no nije zamjena za transplantaciju - ističe Valentina. Ali je vrlo dobar i jeftiniji način prikrivanja nedostataka.

A osim Mamića, na mikropigmentaciju joj je dolazio i Viktor Drago, dok je ministrica u tehničkoj vladi, Bernardica Juretić, bila na japanskom iscrtavanju obrva. Ovisno o veličini zone koja se tretira, mikropigmentacija košta od tri tisuće kuna naviše. Vani su cijene čak i više.

- Kreću se čak oko 30.000 eura za cijelu glavu - priča Valentina i otkriva da su neki muškarci dali i cijelu ušteđevinu za popularni tretman.

Traje tri godine

Tetovaža kose traje otprilike tri godine, nakon čega klijeti dolaze na obnovu, ali im ne ostaju nikakvi tragovi već pigment naprosto blijedi.

- Sve je veći interes iz inozemstva. Vani ljudi nisu skeptični prema tome, jer su dobro upoznati s tretmanom. Veliku ulogu igra i cijena koja je kod nas niža nego u njihovim zemljama. Tako su mi bili i jedan bečki liječnik i jedan svjetski poznati glumac. Ali bio je i poznati domaći estetski stomatolog, dolaze i doktori, odvjetnici, poduzetnici... - otkriva.

Inače, za skalp je dovoljan jedan dolazak, a potom ostaje još kontrolni pregled. Ta dva dolaska su u cijeni.

Bezbolno

Ona tvrdi da je tretman sasvim bezbolan.

- Ja bih rekla da je pomalo irtirajući, ali da ne boli, no neki su mi se muškarci žalili da ih boli. Znate da oni nisu baš tolerantni na bol - smije se lijepa Valentina. Dodaje i kako za skalp koji traje najmanje sat vremena ona koristi isključivo zdravstveno ispravne preparate, a poseban popust na tretmane daje onima koji su izgubili kosu ili obrve zbog bolesti, a klijenticama koje su zbog bolesti izgubile bradavice radi potpuno besplatno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:24