PREŽIVIO NEMOGUĆE

PAS POGOĐEN STRIJELOM U GLAVU ČUDESNO SE OPORAVIO Ziggy je osvojio nagradu za najhrabrijeg kućnog ljubimca Velike Britanije

 Foto: Screenshot Youtube

Pas koji je samostrelom pogođen u glavu no čudesno se oporavio, sada je proglašen najhrabrijih kućnim ljubimcem u Velikoj Britaniji.

Ziggy, trogodišnji stafordski bull terijer, odbačen je u šumi u blizini grada Peterborougha nakon što je namjerno pogođen strijelom iz samostrela i to iz vrlo male udaljenosti. Srećom, strijela je promašila sve vitalne organe i lubanju, pa je Ziggy čak i mahao repom kad je dopremljen k veterinaru Ceesu Bennettu.

Ovog nevjerojatnog psa, nakon što se oporavio, proglasili su pobjednikom u natjecanju Pet Survivor 2015.

'Pregled rentgenom je otkrio da se strijela odbila o Ziggyjevu lubanju te začudo promašila sve vitalne krvne žile, živce, oči i slušni kanal. To je bilo jedan prema milijun', rekao je veterinar Bennett.

'Njegov je oporavak pravo čudo, Pustili smo ga na kućnu njegu već nakon par dana. A već nakon dva tjedna, po ničemu se nije moglo reći da mu se nešto dogodilo.'

Nakon nesreće i oporavka Ziggyja su usvojili Dominic O'Hare i Anna Burtonwood koje je jako dirnula njegova priča.

'Odmah smo znali da je to pas za nas i javili smo da bismo ga usvojili. Znam da se javilo još puno drugih ljudi, pa smo bili jako sretni kad su ga ipak dali nama', rekla je Anna.

'Bez obzira na sve što mu se dogodilo, Ziggy je i dalje pun ljubavi i povjerenja.'

Prilikom uručivanja nagrade za najhrabrijeg kućnog ljubimca, veterinarka Vicki Larkham-Jones je rekla kako joj je zbog ovakvih slučajeva posebno drago što je postala veterinarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:07