LOŠA ENERGIJA

PET TIPOVA OSOBA KOJE NEGATIVNO UTJEČU NA VAS Ovakvi ljudi vam ne trebaju u životu, riješite ih se što prije

 Stockphoto/iStock

Osobe s kojima provodimo najviše vremena, najviše i utječu na naše raspoloženje i odluke koje donosimo. Osim onih koje na nas imaju dobar utjecaj, postoje i one koje imaju negativan utjecaj. Zbog toga dobro razmislite s kim provodite najviše slobodnog vremena.

Kako biste lakše odabrali osobe koje ćete držati u svojoj blizini, donosimo listu pet tipova osoba kojih bi se trebali riješiti iz vaših života.

1. Nikad im ništa nije dobro

Takve ossobe stalno se žale na sve. Od toga kako imaju grozan posao, loš život i groznu obitelji. Uvijek će pronaći nešto što im smeta, no neće poduzeti ništa kako bi to promijenili. S vremenom će vas takve osobe uvući u svoje probleme, pa postoji mogućnost da i vi na život počnete gledati negativno, a to vam nije potrebno.

2. Misle da im nitko nije ravan

Riječ je o osobama koje smatraju da im neke stvari pripadaju bez da se potrude oko toga. Postoji mogućnost da ćete zbog stava takve osobe odustati od ideje da slijedite svoje snove, a to definitivno nije dobro u slučaju da vam je plan postati uspješan.

3. Oni koji ne izlaze iz sigurne zone

Pretvaraju se da im je dobro tu gdje jesu i ne izlaze iz svojih okvira. Takve osobe nemaju planove, ni želje. Uglavnom odrađuju svojih 40 sati tjedno, a kad su gotovi, dođu doma i odspavaju. Nekima paše takav način života, ali ne i onima koji žele nešto više od života.

4. Partijaneri

To su osobe koje imaju stalnu potrebu izlaziti i opijati se. Svakome je potrebno vrijeme za odmor, no ponekad treba znati reći 'ne'. Kad vidite da se više ne osjećate ugodno u društvu takve osobe, vrijeme je za razilaženje u vašem odnosu.

5. Sve gledaju negativno

Oni će vam 'ubiti' i zadnju nadu u pozitivan ishod nečega čemu se nadate. Umjesto da vam pruže podršku, govorit će vam da se čuda ne događaju i da su šanse da uspijete zapravo jako male. To je obeshrabrujuće u svakom pogledu.

Svoje slobodno vrijeme provodite s ljudima koji pozitivno utječu na vas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:39