Iskreni razgovor

Poznati zagrebački ugostitelj otkriva svoje najveće financijske pogreške: "Uvijek i iznova to radim..."

Joško Kovač, direktor Dinatena

 Marko Todorov/Cropix
Joško Kovač prvi je bar otvorio u Kaptol centru, a sada se bavi projektom Mime‘s u sklopu kojeg vodi dva restorana
Joško Kovač prvi je bar otvorio u Kaptol centru, a sada se bavi projektom Mime‘s u sklopu kojeg vodi dva restorana

U svojih 20 godina poduzetničkog iskustva Joško Kovač (49) je svašta prošao. Sada, kad o tome priča, s osmijehom se prisjeća mladog, ambicioznog ekonomista koji se odlučio okušati u ugostiteljstvu. Prvi bar otvorio je s prijateljem u Kaptol centru, a dani su mu izgledali tako da je od 8 do 16 radio u poslovnici velike banke, nakon čega bi cijelu večer i noć vodio uspješan kafić.

- Kada sam spavao? Vjerojatno hodajući - prisjeća se Joško.

Na dva posla je izdržao punih osam godina, da bi se tada u potpunosti usmjerio na poduzetništvo.

- Oduvijek sam imao želju biti sam svoj šef, imati prihod neovisan o tvrtki koja nije u mojem vlasništvu. Danas imam 34 zaposlenika i nikad nisam požalio što sam se otisnuo u poduzetništvo - ispričao je Joško.

Početak je težak

On je j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 09:15