SREĆA NAJVEĆA

POGLEDAJTE DESET NAJDIRLJIVIJIH YOU TUBE VIDEA: Djeca u igri s kućnim ljubimcima

Djeca i kućni ljubimci dobitna su kombinacija na koju ćete se zacijelo raznježiti. Odnos između djece i njihovih kućnih ljubimaca je poseban i ugodan, te donosi mnogo prednosti za djetetov razvoj. Studije su pokazale da djeca s kućnim ljubimcima imaju veće samopouzdanje, bolje socijalne vještine i popularniji su među vršnjacima. Uče vještine njegovanja, te pokazuju veće suosjećanje i imaju brižniji stav.

Dokazano je da odrastanje s kućnim ljubimcima može pomoći u razvoju neverbalne komunikacije. Imati ljubimca također pozitivno utječe na obiteljski sklad. Istraživanja su pokazala da obitelji provode puno više vremena u interakciji nakon nabave kućnog ljubimca. Ljubimci postaju središte zabavnih aktivnosti i prijateljskog razgovora.

Opuštanje i oslobađanje stresa uz nazočnost kućnog ljubimca donosi značajne prednosti i za zdravlje roditelja. Vlasnici kućnih ljubimaca imaju manji rizik od kardiovaskularnih bolesti, manje bolesti i tegoba te posjećuju liječnika rjeđe nego njihovi kolege bez ljubimaca.

Imati psa može biti divno obiteljsko iskustvo. Djeca uče kako međusobno komunicirati i preuzimaju odgovornost za zdravlje i dobrobit psa. Ipak, dok držanje psa može imati ogromne prednosti za dijete, roditelji ih trebaju naučiti kako se ponašati sa psima tako da mogu imati siguran i ugodan odnos.

Izabrali smo deset YouTube video klipova koji će vas nasmijati i raznježiti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:00