POSEBNO DIJETE

PORUKA KOJA JE SLOMILA RODITELJE I DIRNULA SVIJET Dječak (6) umro od rijetke bolesti, ali prije smrti na stolu je ostavio nešto posebno...

 facebook

Šestogodišnji dječak koji je umro od rijetke infekcije mozga ostavio je roditeljima kratku poruku koja je dirnula cijeli svijet. Leland Shoemake posljednjih mjesec dana borio se sa zloćudnom bolesti, ali bitku je izgubio prošloga petka.

Kad su se njegovi roditelji, Amber i Tim, vratili u kuću u američku saveznu državu Georgiju na stolu u dnevnoj sobi pronašli su poruku:

- Još uvijek sam s vama. Hvala vam mama i tata - pisalo je.

Potpuno slomljena majka Amber Shoemake nije mogla vjerovati kada je vijdela poruku.

- Tim i ja vratili smo se kući po odjeću u kojoj ćemo zakopati Lelanda. Vidjeli smo neku poruku na stolu i kad smo je pročitali, ostali smo šokirani. Nemamo pojma kada je to stigao napisati, ali po ovome se najbolje vidi kakvo je posebno dijete Leland bio. Na TV-u je gledao History channel, vremensku prognozu, dokumentarce i sve vezano za povijest. Volio je brodove poput Titanica i priče iz Drugog svjetskog rata. Voljet ćemo te zauvijek i slatko spavaj!

Leland je umro o bolnici u Atlanti, a uzrok smrti je rijetka vrsta amebijaze koju uzrokuje parazit koji se inače može pronaći u zemlji...

Lelandova majka na Facebooku je napisala:

- Uvijek sam pazila na svog sina, ponekad sam i pretjerivala u tome. Ipak, Leland se uživao igrati na zemljištu i nikada nisam mogla ni zamisliti da će ga upravo to koštati života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:19