KULTURNA POSLASTICA

POSEBNO IZNENAĐENJE U POVODU 22. ROĐENDANA JUTARNJEG Nakon niza izvrsnih predstava, prvi put vam darujemo - operu! Pogledajte Verdijevog “Trubadura”

Danas je 22. rođendan Jutarnjeg lista. U sklopu naše kampanje #ostajemdoma posljednjih dana donijeli smo puno zanimljih predstava, a sada vam prvi put darujemo operu. Riječ je o Verdijevom “Trubaduru” koji je dio skladateljeve latinske trilogije u koju još ulaze “Rigoletto” i “Traviata”. Kako se obično veli, nema svijeta do opere i baleta. Kraljicu umjetnosti, operu, gledamo i slušamo radi divne glazbe instrumentalista i ljudskih glasova koji su, pak, najljepši muzički instrumenti. Uz “Trubadura” velika je šansa da zavolite operu. Ako je nikad niste gledali uživo, učinite to prvom prilikom, kada bude moguće.

 

Velika zahvala splitskom HNK i intendantu Srećku Šestanu koji nam je darovao “Trubadura”! Verdijev “Trubadur” je je jedna od najljepših svjetskih opera. Svi su se još kao djeca susreli sa čuvenim Zborom Cigana iz “Trubadura” i vjerojatno ih se duboko dojmio i danima im je ostao u glavi. No Zbor Cigana samo je dijelić glazbenog užitka koji donosi  “Trubadur”. Zaplet se u operi temelji na suparništvu grofa od Lune i pobunjenika Manrica. I jedan i drugi  žele pridobiti naklonost plemkinje Leonore, ne znajući da su braća.

 

Pjevaju: Daniela Schillaci, Terezija Kusanović, Ivan Momirov, Jure Počkaj, Ivica Čikeš.. 

 

Više o predstavi pročitajte OVDJE.  

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 

Facebook

Instagram

Twitter

 


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. siječanj 2021 16:44