NOVI WEB SITE

'POZNAJEMO SVOJE SILOVATELJE, DOPUSTITE DA VAM IH PREDSTAVIMO' 1000 ispovijesti žrtava

'Želimo pokazati da to nije ružni nasilnik koji se skriva u parku ili vreba iza ugla. U 80 posto slučajeva napadač je poznat žrtvi', kazala je osnivačica portala Pauline (27)

Žrtve silovanja koje su napali muškarci koje su dobro poznavale dijele svoje priče na francuskoj internetskoj stranici pokrenutoj krajem kolovoza pod nazivom 'Je connais un violeur' iliti 'Poznam silovatelja'.

U opisu stranice, žrtve su pozvane da opišu svoje mučitelje, a dosad je ispričano više od 800 priča iz prve ruke.

- Bili su naši prijatelji, naši partneri, članovi obitelji, poznanici... Poznajemo svoje silovatelje, dopustite da vam ih predstavimo...', glasi moto ove stranice koju je osnovala mlada Pauline, a cilj joj je prekinuti mit o silovateljima.

- Silovatelji nisu 'neki tamo'. Želimo pokazati da to nije ružni nasilnik koji se skriva u parku ili vreba iza ugla. U 80 posto slučajeva napadač je poznat žrtvi, a u 67 posto slučajeva silovanje se dogodi u domu žrtve ili napadača - kazala je 27-godišnja Pauline koja tvrdi da nije riječ o osveti.

Mnoge od djevojaka pišu kako je ovo prvi put da ikome o tome govore, opisuju stres i bol kroz koji prolaze, a neke pak krive sebe, govoreći o tome kako su tu noć previše popile.

- Nisam otišla na policiju, Dugo sam o tome šutila, a nedavno sam čula da je proveo nekoliko mjeseci u zatvoru zbog silovanja, ali ne zbog silovanja mene - piše jedna od žrtvi.

Psihologinja Muriel Salmona kaže kako je dijeljenje iskustava jedna vrsta terapije, koliko god bolna bila: - Žrtve osjete olakšanje kad vide da nisu jedine koje su godinama to potiskivale u sebi i nisu mogle o tome govoriti, primjerice zbog straha da im prijatelji i obitelj ne bi povjerovali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:37