S NAMA JE VEĆ 20 GODINA

POZNATI OTKRIVAJU Moj je najgori SMS u životu glasio ovako...

 Srđan Vrančić/Cropix

Otkako su prije 20 godina ušli u naše živote, SMS-ovi su postali nezaobilazan dio svakodnevne komunikacije.

Bilo da se s prijateljima dogovaramo za kavu ili da ugovaramo važne poslovne sastanke, kratke poruke (Short Message Servis) raširile su se do te mjere da prosječan korisnik mjesečno pošalje nešto manje od 700 SMS-ova.

Na krivoj adresi

Tipka se posvuda: doma, u kafiću, na cesti, u tramvaju, a neka istraživanja govore - čak i na zahodskoj školjci. Zbog što lakšeg komuniciranja, ali i kako bi se ostalo u zadanim okvirima od 160 znakova po poruci, SMS korisnici razvili su i vlastiti jezik, a SMS-ovi su zaslužni (ili krivi, ovisno o gledištu) što danas umjesto osmijeha samo napišemo :)

No, poruke su nas znale dovesti i u neugodne situacije. Mnogi su tako SMS poslali osobi kojoj poruka nije bila namijenjena, a poznati su i oni koji kada popiju čašicu više pošalju SMS sadržaja otprilike: sfjsdf.

Nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da čak deset posto svih lascivnih, seksi poruka pogriješi primatelja. Takvu je nelagodu od 2000 ispitanika doživjelo 16 posto muškaraca i osam posto žena.

Kobne zabune

U SAD-u je slanje poruka pogrešnoj osobi 23-godišnjaka iz Nebraske odvelo iza rešetaka. On je, naime, SMS-om zabunom dogovorio kupnju droge od - policajca. Stoga, oprezno s SMS-ovima!

Donosimo pregled najzabavnijih SMS-ova poznatih i manje poznatih Hrvata.

Davor Bruketa,

dizajner:

Poslao sam vrlo intimnu poruku supruzi. No, umjesto njoj, zabunom sam je odaslao poslovnoj klijentici. Što reći osim da su u poruci bile stvari o kojima muškarac razgovara samo sa svojom ženom (smijeh). Ispričao sam joj se, odnosno, pojasnio situaciju i sve je dobro prošlo.

Mirela Holy,

SDP

Nisam ih baš slala, ali sam znala primiti SMS-ove namijenjene predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću, jer imamo vrlo slične brojeve. Uvijek bih ih uredno proslijedila njemu.

Rene Bitorajac,

glumac

Uf, bilo je toga, ne m’rem se sad ni s’etit... Al uglavnom tak nešto, da je otišlo krivoj osobi.

Antonija Blaće,

TV voditeljica

Najsramotniji mi je SMS bio kad sam bila nešto mlađa i petljala s jednim momčićem. Upoznala sam ga s prijateljicom, a čim smo se svi rastali, išla sam njoj poslati poruku tipa: 'Kakav ti se čini, valja li on išta?' No, poslala sam je zabunom njemu. Romansa je brzo završila, haha.

Robert Predrag Žmire

sudionik 'Masterchefa'

Jednom sam jednu, recimo to tako, dekadentnu poruku umjesto djevojci poslao svom knjigovođi s kojim sam netom prije razgovarao. On mi je odmah pisao natrag, pitao me da što ja to hoću reći, pa sam shvatio što sam mu napisao. Prvo mi je bilo neugodno, a onda sam se danima smijao.

Pavla Mikolavčić

prvakinja Baleta HNK Zagreb

Dogodilo se nekoliko puta da pošaljem SMS krivoj osobi. Dečko mi se zove Marko, a u imeniku mobitela se nalazi ispred mame. Kad bih pisala na brzinu, često bi poruka otišla mami, a obično bih shvatila pogrešku kad bi mi ona napisala nešto šaljivo kao odgovor. Ili, recimo, kako u imeniku imam dvije Dunje, znale su dobiti poruku namijenjenu onoj drugoj.

Tatjana Holjevac

potpredsjednica Gradske skupštine Zagreba

Ha, ha, ne, nije mi se nikada takvo što dogodilo. Zato sam znala dobivati poruke koje su bile namijenjene drugima i bile su...pa...vrlo zanimljive (smijeh). Mislim da je lakše nekoga pogrešno nazvati, nego poslati SMS.

S Facebooka:

Poruka otkrila ljubavnika

Martina K.

Kupila kartu za tramvaj slučajno, kad sam već uspješno napustila tramvaj...

Ana V.

Platila sam parkiranje mobitelom, ali za pogrešnu registraciju.

Marina M.

Jednom sam skoro tati poslala SMS namijenjen dečku... i to žešći... uf, sekunda pažnje me spasila!

Matea R.

Frendica poslala poruku drugoj: Ako te nazove xy (njen tadašnji dečko), ja sam trenutno s tobom (a bila je s ljubavnikom). Zabunom poslala dečku :) Brzo joj je odgovorio: ‘Zaj... si se’. I ostavio je.

Andrea K.

Poruku namijenjenu dečku, prilično intimnog sadržaja, zabunom sam poslala šefu. Na svu sreću, nije imao memoriran moj broj. Sjećam se i da je jedna moja frendica prije nekoliko godina poruku sličnog sadržaja poslala mome tati, jer joj je broj ostao negdje memoriran. Nakon toga se više nisam smjela družiti s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:19