KRAJ POTRAGE?

PRIJE 19 GODINA IZGUBIO JOJ SE SVAKI TRAG... Policija je pronašla ostatke tijela tinejdžerice koja je nestala još 1997. godine?

 Facebook

Teksaška policija pronašla je ostatke tijela za koje sumnjaju da pripadaju tinejdžerici koja je nestala još 1997. godine, piše Daily Mail.

Riječ je o Jessici Cain kojoj se svaki trag gubi još od kolovoza 1997. godine. Tada je imala 17 godina. Za njezinu otmicu tada je osumnjičen 56-godišnji William Reece, ali za taj zločin nikada nije osuđen. No upravo je on taj koji je policiju sada naveo na ovaj trag.

Policija je informacije o ovom otkriću objavila u petak. Iako bi prema navodima spomenutog zločinca riječ trebala biti o spomenutoj djevojci, detektiv Richard Martinez rekao je kako još ništa sa sigurnošću ne može potvrditi, a ako se ispostavi da to ipak nije Jessica, moraju saznati o kome je riječ.

- Moramo i dalje kopati kako bi smo došli do baš svake kosti i tako do što točnijih rezultata - objasnio je detektiv.

Naime, te kobne večeri u kolovozu 1997. godine Jessica je posljednji put viđena kad je odlazila s večere na kojoj se družila s prijateljima.

Tijekom istrage jedan od njezinih prijatelja rekao je kako ju je vidio ubrzo nakon toga pored automobila koji je vozila, a koji se pokvario. Kako je tada rekao, šetala je rema vozilu koji se zaustavio iza njezinog. Njezin automobil drugi dan je pronašao Jessicin otac. Bio je parkiran gdje ju je prijatelj vidio posjednji put. U automobilu je bio njezin novčanik, a iako je policija tražila otiske prstiju, ništa nije nađeno.

Tada je pokrenuta masivna potraga - uključujući onu sa psima i volonterima.

Unatoč danima intenzivne potrage, Jessicinih fotografija u svim novinama i hotelima, ova tinejdžerica od tada nije viđena, a za njezinu otmicu nitko nije osuđen.

Mjesto gdje su pronađeni ostaci nalazi se 30 kilometara dalje od mjesta gdje je zadnji put uočena.

Jessicin otac izjavio je da se i dalje nada da je njegova kćer živa.

- Sve je u Božjim rukama. Ako nam Bog omogući da nam se naša kćer vrati, to će biti veliki blagoslov - rekao je.

Cain je bila jedna od desetak mladih žena koje su ili nestale ili bile ubijene na području Gulf Freeway u Galveston Countyju. Od 1970-ih na tom je području ubijeno ili nestalo više od 30 žena, a postoji sumnja da su neki od ovih zločina povezani. Četiri tijela su nađena zakopana na na istom komadu zemlje. Otac jedne od žrtava navodno je dobio i pismo ubojice.

William Reece trenutačno služi 60 godina kazne za otmicu S andre Sapaugh što je zločin koji je također počinjen 1997. godine. Optužen je i za ubojstvo 19-godišnje Tiffany Johnston iz Oklahome nakon što je na mjestu zločina pronađen njegov DNK. Reece je bio osumnjičen, ali nikada i optužen, za nestanak 12-godišnje Laure Smither koja je nestala nakon što je otišla na trčanje u travnju 1997. godine. Njezino golo tijelo pronađeno je dva dana kasnije.

Kako piše Daily Mail, Reece je sada s policijom odlučio surađivati jer ne želi da ga iz Teksasa izruče u drugu saveznu državu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:13