SPAŠEN, PREGLEDAN I NAHRANJEN

PRVA OVOGODIŠNJA AKCIJA HGSS-a Labuda na jezeru okovao led, nije se mogao pomaknuti, bio je na rubu smrti, a onda je stigao spas...

 HGSS

Od kad postoji Hrvatska gorska služba spašavanja, osim ljudi u nevolji na svoje su došle i mnoge životinje koje su spašene u zadnji čast od smrti.

S prvim danom 2017. spremnost te daleko poznatu požrtvovnost HGSS-ovaca "testirao" je jedan labud. Naime, danas oko podneva na dežurni telefon Stanice Čakovec pristigao je poziv u pomoć da je nasred zaleđenog jezera HE Donja Dubrava 'zaglavljen' labud.

HGSS

Labud je bio nemoćno okovan ledom pa je tročlana ekipa HGSS-ovaca u spašavanju koristila SUK, odnosno stand up kayak. Labuda su oslobodili iz ledene klopke i prebacili ga na obalu. Nakon pregleda nalaznici su ga pustili u prirodu te nahranili.

HGSS

-Akcija je odrađena uz asistenciju Centra 112. Potrebno je naglasiti i dobru suradnju djelatnika HE Dubrava koji su nam omogućili nesmetani i brz prilaz za potrebe intervencije, a sukladno već ranije dogovorenim procedurama u slučaju bilo kakve intervencije na prostoru hidroelektrane – poručuju iz HGSS-a čijoj tročlanoj ekipi nije bilo teško prekinuti novogodišnji ručak i krenuti u još jedno u nizu spašavanja.

HGSS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:25