Novi naslov

PRVI PUT U NAŠEM BESPLATNOM ONLINE KAZALIŠTU Darujemo vam odličnu predstavu Zagrebačkog kazališta lutaka

 

Naše besplatno kazalište u sklopu akcije #ostajemdoma gledam i slušam prvi put donosi lutkarsku predstavu koja će se svidjeti i djeci i odraslima. Krešimir Dolenčić, redatelj vrlo uspješne i nagrađivane Mozartove “Čarobna frula” koja je trenutačno na repertoaru zagrebačkog HNK-a, režirao je prethodno isti naslov u lutkarskoj izvedbi, u Zagrebačkom kazalištu lutaka. To je bila prva lutkarska predstava u bogatoj Dolenčićevoj karijeri.

U “Čarobnoj fruli” nastupa glumački ansambl Zagrebačkog kazališta lutaka, a arije su snimili vrhunski operni pjevači poput Tomislava Mužeka, Valentine Fijačko Kobić, Ozrena Bilušića, Ane Durlovske, Ante Jerkunića. U “Čarobnoj fruli” u nekoj začaranoj zemlji odvija se borba između dobra i zla u kojoj sudjeluju Veliki svećenik Sarastro i Kraljica noći, Tamino, Papageno, Pamina, Papagena…

Predstava je praizvedena 2006. godine i u međuvremenu je pokojnu glumicu Maju Petrin na pozornici zamijenila Katarina Perica Kirin te je predstava i dalje na repertoaru. Snimka koju gledate je iz 2006. godine.

Glume: Boris Mirković, Maja Petrin, Tvrtko Jurić, Marina Kostelac, Matilda Sorić

Dramska prilagodba: Ana Tonković Dolenčić

Kreator lutaka: Goran Lelas

Scenografija: Dinka Jeričević

Više o predstavi pročitajte OVDJE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter


Sve o kampanji #OSTAJEMDOMA doznaj na jutarnji.hr/ostajemdoma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:58