NAJLJEPŠE VRIJEME U GODINI

Advent u Zagrebu: Doživite toplu blagdansku atmosferu metropole

Dragi prijatelji i posjetitelji Zagreba!

Mjeseci koji su pred nama, mnogima je najljepše vrijeme u godini. Vrijeme čarolije kada sve pršti od uzbuđenja, optimizma i iščekivanja za nadolazeću godinu.

Ni Zagreb, kao ni druge metropole svijeta, neće izbjeći blagdansku potrošačku groznicu. Ali zagrebačke ulice i trgovi zadržali su još uvijek istinsku i toplu blagdansku atmosferu. Posjet koncertu u Katedrali ili jednoj od mnogobrojnih crkava, užitak u adventskim običajima mnogih zagrebačkih kulturno umjetničkih društava, susreti na Trgu bana Jelačića na čašici kuhanog vina uz pjesmu i ples....dio su ugođaja koji osvaja Zagrepčane, ali i svake godine sve brojnije goste.

Istinskom blagdanskom ugođaju pridonijet će mnoge glazbene, plesne i dramske priredbe, gostovanja uglednih glazbenika iz cijelog svijeta kao i planetarno popularnih zvijezda. Sve to potvrđuje da je Zagreb svjetska kulturna metropola ali jednako i metropola svih Hrvata njegujući djela koja pripadaju bogatoj hrvatskoj kulturnoj riznici.

Zagrebačka topla blagdanska atmosfera dočekat će Vas u nekoj od gradskih kavana ili restorana, uz domaću kuhinju i specijalitete grada i njegove okolice, a jednako će Vam se poslužiti birane i ponajbolje delicije Mediterana ili kontinentalne Hrvatske.

I za kraj, koliko god u Zagrebu ostali, bit će prekratko da doživite, vidite i kušate sve što Vam srce poželi. No, ne brinite, vrata Zagreba širom su otvorena, danas, sutra, uvijek...

Više info: www.adventzagreb.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2023 02:06