ZELENI AVANTURIZAM

Ako ne znate gdje za vikend, upustite se u bajkersku i hike avanturu u Fužinama

Biciklizam je sve razvijenija turisticka ponuda Gorskog kotara

 Boris Kovačev/Cropix
Bike&Hike Outdoor Fužine uz stručno vodstvo traje od 18. do 19. svibnja, a uz staze ćete moći kušati lokalne specijalitete

Najpoznatija gorska rivijera, općina Fužine, otvara sezonu zelenog avanturizma uz atraktivan Bike&Hike Outdoor Fužine koji će se održati od 18. do 19. svibnja 2024. godine, a uključivat će Roswell hike, Lake Family bike i Preradovićev vrh&dva jezera hike uz stručna vodstva i degustacije lokalnih proizvoda.

Posjetitelje će uživati u čarima netaknute prirode, mirisu svježeg zraka i zelenim šumama koje pozivaju na istraživanje. Razotkrit će neodoljive ljepote ovog kraja na dva kotača i pješke u pratnji stručnjaka koji će se pobrinuti da ništa ne propuste te da bezbrižno uživaju.

U subotu, 18. svibnja 2024. godine, program započinje s hiking turom do kultnog kaubojskog sela Roswella. Okupljanje je u centru Fužina od 10 sati, na igralištu pod branom, a vlakić kreće u 10:30 prema špilji Vrelo. Odatle se pješači do Roswell sela, gdje će posjetitelji uživati u okrijepi na ulazu u kaubojsko selo. Povratak je do špilje Vrelo, gdje će turistički vlakić prevesti sudionike natrag do centra Fužina oko 13:30 sati. Hike staza je srednje teška, pogodna za odrasle i obitelji sa starijom djecom, a ukupna dužina staze je 8 km.

image

Općina Fužine s pogledom na jezero Bajer

Subotnje poslijepodne idealno je za opuštajuću obiteljsku biciklijadu Lake Family Bike. Okupljanje je predviđeno u centru Fužina od 14:30, a sam start vožnje zakazan je za 15:00 sati. Ruta vodi oko jezera Bajer i proteže se sve do Lepenice, gdje će sudionici imati priliku uživati u degustaciji domaćih sokova i mednih proizvoda. Povratak u centar Fužina planiran je oko 17:00 sati. Za sve koji ne posjeduju vlastiti bicikl, na raspolaganju je mogućnost najma bicikala u centru Fužina.

Subotnji program obogaćen je dodatnim sadržajima koji se održavaju na jezeru Bajer kod brane, a uključuju: ponudu lokalnih OPG-ova, inspirativnu Highlander prezentaciju, dinamičan orijentacijski poligon, eko radionicu za djecu, face painting, a za glazbeno-plesnu atmosferu pobrinut će se DJ.

image

Gorski kotar je izvrstan izbor za osvježenje na jezerima i prozračnim šetnicama u prirodi

Davor Zunic/cropix/Cropix

U nedjelju, 19. svibnja 2024. godine, pridružite nam se na hiking avanturi do Preradovićevog vrha i dva jezera, Bajera i Lepenice. Okupljanje je u centru Fužina od 10:00 sati, a vlakić će prevesti posjetitelje do poluotoka Čoka, odakle kreće hiking tura prema Preradovićevom vrhu, špilji Vrelo te jezerima Bajer i Lepenica. Povratak s jezera Lepenica u centar Fužina planiran je oko 14:30 sati pješke ili panoramskim vlakićem. Hike staza je laka do srednje teška, pogodna za obitelji sa starijom djecom, ukupne dužine 7 km.

image

Gorski kotar obiluije atraktivnim lokacija tzv. goranske biciklisticke transverzale, tj. biciklisticke trase koja povezuje sve gradove i opcine Gorskog kotara te njihove prirodne, kulturne i povijesne atrakcije te gastro delicije

Boris Kovačev/Cropix

Sudjelovanjem na sva tri hike&bike programa za vrijeme Bike&Hike Outdoor Fužine, posjetitelji ostvaruju pravo na sudjelovanje u nagradnoj igri. Prva nagrada je vikend za četiri osobe u apartmanu Gorica u Fužinama, druga nagrada je vožnja brodićem po jezeru Bajer, a treća nagrada je 10 vožnji na tubingu. Prijave su obvezne putem linka, a detaljne informacije o Bike&Hike Outdoor Fužine, sezoni zelenog avanturizma doznajte od Ureda za turizam Fužine, putem društvenih mreža: Facebook Tourist info Fužine i Instagram visit.fuzine.

image

Priroda Gorskog Kotara ostavlja bez daha

Matija Djanjesic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:06