BAROVI JADRANA

Bajka na otoku veličine nogometnog igrališta: Mjesto koje se baš nikako ne smije preskočiti

Bar Sunshine Levan
 Sunshine Levan
Na otočiću pokraj Ližnjana Luka Jelenković stvorio je priču kakvih nigdje drugdje na Jadranu nema

Sunshine Levan je mjesto koje se nikako, baš nikako ne smije preskočiti.

Otočić ima 680 četvornih metara, more savršeno bistro, kako to često biva u pulskom akvatoriju. Sunshine je plažni bar.

Vođen upravo onako kako bi to trebalo raditi. Trstika, drvo, sve prozračno, oku ugodno, bez prenemaganja i megalomanskih ideja.

Dosta je tu bilo stranaca (Levan sam posjetio desetak dana prije stavljanja Hrvatske na razne crvene liste), gotovo koliko i naših ljudi. Svi sretni, ozarena lica posvuda, pijucka se i uživa. Klinci se igraju na maloj pješčano-šljunčanoj plaži, skače se s molova.

image
Damir Krajač/Cropix

Uvjeren sam da bi house ovdje dobro legao, ali kaže mi Luka Jelenković, vizionar i vlasnik ovog čarobnog mjesta, da pokušava miksati, da bude svega (ne, ne i narodnjaka), svakako je zastupljena i tzv. urbana glazba. A, eto, taj je dan na redu bio popularni pjevač, Dean Bakić. Koji nije bio nimalo loš.

Osvježen morem, odlučio sam se udaljiti od bilo čega što podsjeća na rakiju pa mi se Bacardi rum učinio dobrim izborom. Jedan, naravno, jer sam, glumeći cijeli život sportaša, ustvari nesklon alkoholu. Ali, sklon sam uživati u ambijentu koji tako snažno podsjeća na onaj TBF-ov hit o stražnjicama i još nekim strateškim mjestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:19