BAROVI JADRANA

Bijela bajka uz talijanskog virtuoza na saksofonu - sve je izgledalo svjetski, a naše

 Dan Figenwald
Oldtajmeri, Vespe i Daniele Vitale Sax, zvijezda ovog sjajnog događaja na istarskoj plaži - to je bio White party u Polidoru

Istra je prepuna lijepih kampova,velikih i malih. U one manje spada Polidor Family camping resort, smješten pored Funtane.

Kamp nisam obišao jer sam se istarskih kampova nagledao i konzumirao - svi su mi bili vrlo ugodni. Vjerujem da je i ovaj.
Ono što me dovelo te večeri u neposrednu blizinu simpatične Funtane je Polidor beach bar.

image
Dan Figenwald

Znam da postoji, čuo sam i vrlo lijepih riječi o njemu, ali bio nisam nikad. Sve do te subote, do White partyja koji je privukao mnoge poznate goste. Neki su samo zbog ovog događaja potegnuli čak iz Zagreba. Ja ne, nježno sam se prebacio iz obližnje Pule.

A što se dogodi kad poruku na WhatsAppu ne otvoriš, nego si jako mudar i znaš koji je njezin sadržaj, shvatio sam kad su počeli kapati prvi gosti partija. Naime, ako ne računam redare, koji su po difoltu morali biti u crnom (valjda da djeluju opasnije), jedino ja nisam bio odjeven u bijelu boju. Jedino ja!

U pozivnici je sve pisalo jasno, ali pozivnicu, rekoh, treba otvoriti.

image
Dan Figenwald

Dakle, 300 uzvanika u bijelom i ja, majstor u smeđoj košulji. Blamaža? Ma ne...

Ako zanemarim te probleme s bojama, sve ostalo ovdje je bilo sjajno. Saksofonist Daniele Vitale Sax veća je zvijezda nego što sam mogao pretpostaviti, RAI ga često poziva u svoje emisije, čovjek zna sa saksofonom. Ambijent, naravno, talijanski: stare Vespe i oldtajmeri parkirani na metar ili dva od mora. Divota. Čestitke Federici i njezinom spretnom timu, tako se to radi!

image
Dan Figenwald

Zaključujem da bi se ovakav party mogao bez grama srama organizirati i u Marbelli, na Ibizi, u Miamiju ili na Mykonosu. Sve je štimalo sjajno, sve je izgledalo svjetski, a naše.

Ono što je loše u ovoj bijeloj bajci jest činjenica da su Polidor prije dva dana morali zatvoriti. Situacijana vezana uz korona virus je naprosto takva, gosti su zbog odluka svojih država morali otići, a onda ni Polidor više nema za koga biti otvoren. Šteta, jer su u normalnim okolnostima upravo kraj kolovoza i cijeli rujan u istarskim kampovima idealni za ugodan odmor oslobođen od gužve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:35