OBNOVA PROMETA

Brač u najavi ima četiri linije za ovo ljeto, letovi idu iz Austrije i Slovačke, a sutra kreće prvi let iz Zagreba

 Dalibor Brlek/Panthermedia/Profimedia
Zrakoplov Croatia Airlinesa u prometu će biti dva puta tjedno, utorkom i subotom

Zračna luka Brač u ovoj ljetnoj sezoni ima u najavi četiri linije, jednu redovnu (domaću), te tri međunarodne, charter linije.

Iako je njemački Sundair u prodaji imao karte na redovnim linijama iz Dusseldorfa i Berlina za Brač sa zrakoplovom tipa A319, kompanija je sve letove za ovu sezonu ipak otkazala. Od redovnih operacija prema ovoj zračnoj luci u najavi su samo letovi hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, Croatia Airlinesa, piše Croatian aviation.

Od subote Croatia Airlines obnovit će promet na domaćoj sezonskoj liniji između Zagreba i Brača koja će u prometu biti dva puta tjedno, utorkom i subotom, baš kao i prethodnih godina, s cijenom u jednom smjeru od 428.75kn.

Redovni charteri iz Slovačke i Austrije

Kao i tijekom prethodnih ljetnih sezona, Croatia Airlines će za austrijskog tour operatora prometovati na charter linijama između Linza, Graza i Brača. Linije su trenutno najavljene u razdoblju od 26. lipnja do 09 listopada, jednom tjedno, subotom.

Novitet na Braču bit će redovna charter linija prema Bratislavi, glavnom gradu Slovačke. Croatia Airlines će na ovoj charter liniji prometovati od 19. lipnja do 04. rujna, jednom tjedno, također subotom.

Na svim spomenutim linijama prema Braču prometovat će zrakoplovi tipa DashQ400, kapaciteta 76 putnika.

Sve operacije subotom obavljat će isti zrakoplov Croatia Airlinesa, na način da će ujutro biti odrađen let Zagreb - Brač, zatim letovi s Brača prema Grazu, Linzu i Bratislavi, dok je let Brač - Zagreb planiran u večernjim satima.

S obzirom na to da je polazak zrakoplova iz Zagreba za Brač subotom pomaknut na rano ujutro (u 08:05 sati), tim danima nije moguće ostvariti konekcije iz međunarodnih odredišta preko Zagreba prema Braču, dok je to i dalje moguće utorkom, s obzirom da letovi tim danima polaze iz Zagreba u 12 sati i 40 minuta.

Isto vrijedi i za suprotni smjer. Polazak s Brača prema Zagrebu subotom je najavljen u 21:30 sati, čime više nema mogućnosti nastavka putovanja iz Zagreba prema europskim odredištima, dok je utorkom to moguće, piše Croatian aviation.

Red letenja:

Zagreb - Brač / utorkom / 12:40 - 13:30

Brač - Zagreb / utorkom / 14:05 - 14:55

Zagreb - Brač / subotom / 08:05 - 08:55

Brač - Zagreb / subotom / 21:30 - 22:20

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:39