TEŠKO OZLIJEĐENA

Djevojka išla na ronilački izlet, jedva izvukla živu glavu: Našla se zarobljena između dva diva

Ronilački izlet kod grebena Ningaloo (ilustracija)
 Paul Carlyon/solent News & Photo Agency/Solent News/Profimedia
Hitna pomoć St. John izvijestila je da djevojka od udarca ima unutarnje krvarenje i ozljede na gornjem dijelu torza.

Teške ozljede zadobila je 29-godišnja djevojka nakon bliskog susreta s grbavim kitovima u blizini obale Zapadne Australije.

Australka je bila na ronilačkom izletu u blizini koraljnog grebena Ningaloo gdje se dogodila nesreća. Kako javlja BBC, slomila je nekoliko rebara i ima unutarnje krvarenje.

Hitna pomoć St. John izvijestila je da djevojka od udarca ima unutarnje krvarenje i ozljede na gornjem dijelu torza.

Prema nepotvrđenim informacijama, navodno se našla zarobljena između dva ogromna sisavca, koji mogu narasti do 19 metara dužine.

Odmah je odvežena u Exmouth odakle je zrakoplovom prebačena u bolnicu u Perthu, a stižu informacije da je u teškom, ali stabilnom stanju.

Drugi sudionici ronilačkog izleta svjedočili su incidentu, ali sami nisu ozlijeđeni, izvijestila je policija Zapadne Australije.

Izletnici su bili tek nekoliko stotina metara od obale kada se incident dogodio. Stručnjaci zaštite na radu istražuju incident, jer je izlet organizirala charter agencija.

Organizirani izlet ronjenja s grbavim kitovima je na petogodišnjem testnom razdoblju u tom području, a rad nadzire tamošnje ministarstvo za bioraznolikost, očuvanje i atrakcije (DBCA).

Dozvolu za organizaciju grupnih izleta ima 15 turističkih agencija, a plivačima se savjetuje da se ne približavaju ogromnim životinjama na manje od 15 metara.

DBCA je u priopćenju izvijestio da blisko surađuje s turističkom agencijom kako se istražilo što se dogodilo prilikom ronjenja, napominjući da je riječ o izletu koji podrazumijeva određeni rizik zbog plivanja sa grbavim kitovima.

Navodi se da je gotovo 10.000 turista već plivalo s grbavim kitovima od 2016. godine kada su se počeli organizirati ronilački izleti, ali dosad nije bilo težih ozljeda.

Greben Ningaloo poznat je po raznolikosti morskog života i jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija u Australiji. Osobito su popularni ronilački izleti.

Smatra se da je sigurno plivati među grbavim kitovima unatoč njihovoj veličini. Izuzetno su druželjubive životinje i unatoč veličini, agresiju iskazuju samo u izrazito stresnim situacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:31