‘ČUDNOVATI RESORT‘

Engleski tabloid: Postoji jedno mjesto gdje možete dobiti sve radosti Hrvatske... U pola cijene!

Panorama Neuma

 Vojko Basic/Cropix
Riječ je o najmanjem obalnom pojasu na svijetu nakon Monaka s temperaturama u rujnu od 25 stupnjeva

Dok se domaći turistički sektor ljuti što ih se proziva zbog visokih cijena, susjedne destinacije na tome profitiraju pa je tako britanski The Sun prije tri dana na dvije stranice objavio veliki tekst u kojem potencijalne posjetitelje poziva da umjesto u Hrvatsku u post sezoni dođu na odmor - u Neum.

- Sve radosti Hrvatske, ali upola cijene - to je naslov kojim se pokušava privući pažnja čitatelja, a Neum proziva "čudnovatim resortom" u kojemu se može spavati jesti i uživati za puno manje novca nego na hrvatskom djelu obale, ali je navodno najmanje jednako lijepo.

Istina, kažu kako je hrvatski dio obale prekrasan, no divan je i Neum - riječ je o najmanjem obalnom pojasu na svijetu nakon Monaka s temperaturama u rujnu od 25 stupnjeva, u blizini Dubrovnika i Splita te s prosječnim cijenama dvokrevetnih hotelskih soba od samo 62 funte za razliku od 140 koliko je, tvrdi autorica Laura Sanders, potrebno izdvojiti u Hrvatskoj.

Dapače, ističe se kako je u najpoznatijem neumskom hotelu Grand sobu u rujnu last minute moguće dobiti za 49 funti za noć, s doručkom i pristupom spa, a u Neumu se potom može i dobro pojesti pa tako ćevapi, kao jedno od najpoznatijih jela, stoje oko pet funti.

Najveća mana mu je što nema neku bogatu kulturnu ponudu, no zato ima odlične plaže, jeftinu ponudu sportskih aktivnosti te je odlična baza iz koje je dalje moguće istraživati ponudu Bosne i Hercegovine, ali i susjedne Hrvatske.

Predlaže se otići u Mostar u kojemu noćenje u hostelu dođe oko 12 funti, obići Neretvu, a posebno se tamo preporuča pojesti sladoled jer je ovo destinacija u kojoj je kuglicu moguće dobiti za manje od jedne funte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. listopad 2023 21:57