RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

'EVO TI RAČUN ZA POJAVLJIVANJE U 114 ČLANAKA U 20 ZEMALJA' Priča o blogerici i uvrijeđenom hotelu dobila neočekivani nastavak

 Instagram / Twitter
 

Priča o blogerici koja je 'žicala' besplatan boravak u jednom hotelu u Dublinu u zamjenu za objavu na društvenim mrežama i brutalnom odgovoru vlasnika hotela, dobila je svoj nastavak.

Hotel White Moose Cafe na svojem je Twitteru objavio sliku računa za kojeg tvrdi da će ga poslati blogerici Elle Darby.

Kako su objasnili, taj (lažni) račun je provizija za pojavljivanje u 114 članaka u 20 različitih zemalja s potencijalnim dosegom od 450 milijuna ljudi.

Nadalje se navodi da plaćanje mora biti izvršeno u eurima te da se 'spominjanje u videima i objavama ne računa kao plaćanje'. Ukupni iznos je 5.289.000 eura. Prema podacima s LinkedIn-a, cifra je točno izračunata.

Međutim, iako su pokazali priličan bijes prema blogerici i influencerici koja je željela surađivati s njima, hotel je itekako otvoren za suradnju tog tipa što je istaknuto na njihovoj web stranici.

'Paul&Jason imajo oko 200 tisuća pratitelja na društvenim mrežama. Ako biste vašem brendu željeli osigurati dodatnu vidljivost, Snapchat White Moosea je mjesto za vas. Za razliku od ostalih influencera, mi nećemo vaš brend na neprirodan i priređen način. Naglasit ćemo vaš proizvod ili uslugu uz prirodan i duhovit pristup i uvijek biti iskreni o onome što stvarno mislimo.'

Iako se broj Darbynih pratitelja povećao nakon čitave ove priče, mlada je blogerica također bila izložena i pravom online zlostavljanju. Nazivali su je 'ogavnom žicericom', a primila je i nekoliko prijetnji smrću.

U svojoj posljednjoj objavi na Instagramu napisala je: 'Neka tvoj osmijeh promijeni svijet. Ne daj da ti svijet promijeni osmijeh'.

Let your smile change the world. Don’t let the world change your smile

Objavu dijeli ELLE (@elledarby_)

Neki od komentatora zamjerili su joj što hotelu nije ponudila ništa konkretno – nikakav portfolio, ni marketinšku strategiju, pa ni demografske podatke o svojim pratiteljima.

No bilo je i onih koji su stali u Darbynu obranu:

'Ako nikada nisi bio bloger, niti dio te industrije, tad si neznalica i tvoje je mišljenje nevažno. Biti bloger/vloger/influencer je ozbiljan i težak posao', napisala je jedna osoba.

'Ona plaća svoje račune i sama je organizirala svoj posao a tek su joj 22 godina. Tražila je poslovnu suradnju. Suradnju između dva biznisa. Bila je spremna uložiti trud i proizvesti odličan sadržaj u zamjenu za boravak u hotelu', rekla je druga.

'Pa ona nije namjeravala odsjesti u hotelu i ništa ne raditi. A ako hotel nije želio prihvatiti taj oblik suradnje, bilo bi zrelo i pristojno odgovoriti da nisu zainteresirani, umjesto da su je izvrgli ovakvom on-line nasilju', kazala je još jedna osoba koja je stala u Darbynu obranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:03