SVEČANOST

FOTO: NAKON MUZEJA LOUVRE, ROSTUHAROVA 'HRVATSKA. PUNA BOJA' I U ZAGREBU Izložba koja prikazuje sve regije otvorena u Zračnoj luci Franjo Tuđman

 Srđan Vrančić / Cropix
 

Nakon što je krajem prošle godine postavljena u prestižnom prostoru Carrousel du Louvre, u sklopu jednog od najposjećenijih svjetskih muzeja, izložba “Hrvatska. Puna boja” poznatog fotografa i putopisca Davora Rostuhara u četvrtak navečer je otvorena u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman u organizaciji Hrvatske turističke zajednice grada Zagreba i Međunarodne zračne luke Zagreb.

Upravo je odatle u pratnji supruge Anđele Šimunac Rostuhar prvog dana 2019. godine krenuo u cjelogodišnju pustolovinu - zajednički projekt “Ljubav oko svijeta”, a nakon povratka s velike ekspedicije na Južni pol.

Čak 26 fotografija velikog formata postavljeno je u prostoru za preuzimanje prtljage u zagrebačkoj zračnoj luci, gdje bi Rostuhar, koji trenutačno istražuje što ljubav znači stanovnicima Salomonskih Otokâ, države u Melaneziji na jugozapadu Tihoga oceana, trebao pokupiti prtljagu kad se vrati s ljubavne ekspedicije po svijetu, krajem ove godine.

FOTOGALERIJA: Otvorenje izložbe Davora Rostuhara

- Iznimno sam ponosna što je nakon Pariza ova jedinstvena izložba postavljena u našoj zračnoj luci te iskazuje dobrodošlicu svim putnicima koji su u Zagreb i Hrvatsku stigli avionom. Izložba ‘Hrvatska. Puna boja’ na poseban način prikazuje bogatstvo prirodne i kulturne baštine našega grada i države, zabilježeno objektivom proslavljenog putopisca, avanturista, fotografa, ali, prije svega, zaljubljenika u Zagreb - gospodina Davora Rostuhara. Naš je grad primarno aviodestinacija, stoga je ova izložba iznimno važna i u promotivnom smislu, a posebno stoga što će biti izložena i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU - izjavila je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Izložba prikazuje sve hrvatske regije, prirodne ljepote, običaje, baštinu i novo vrijeme kroz Rostuharov umjetnički doživljaj. Ovaj avanturist snimao je sedam godina fotografije Hrvatske iz zraka, koristeći sve tehničke mogućnosti koje pruža dron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:33