PROLJETNA IDILA

FOTO: NESTVARNO LIJEPI PRIZORI S UŠĆA RIJEKE NERETVE Ako već niste, sad je pravo vrijeme da otkrijete ovaj biser na jugu Hrvatske, uvjerite se i zašto

 Zvonimir Barisin / CROPIX
 

Zovu je prijestolnicom mandarina, zelenom dolinom, hrvatskom Kalifornijom - a ona, slavna i ponosita dolina Neretve, iz godine u godinu s punim pravom privlači sve više domaćih i stranih turista, dok njezini bogati i sočni plodovi te idilični krajolici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Delta Neretve zapravo je jedina prava delta u Hrvatskoj, a plovidbe tim prekrasnim krajem - i to u izvornom neretvanskom plovilu - lađi - doživljaj je koji se ne zaboravlja, potvrdili su ama baš svi koji su iskusili ovo čarobno iskustvo.

Osim posjeta Pločama, Opuzenu i Metkoviću, najvažnijim gradovima u dolini Neretve, ne smijete propustiti ni kušati vrhunsku gastronomiju ovoga kraja - primjerice, jela od žaba i jegulja s čuvenim neretvanskim brudetom.

A kako izgleda proljetna idila na jugu Hrvatske najbolje će vam dočarati ove spektakularne fotografije koje je snimio fotoreporter Cropixa Zvonimir Barišin - uživajte!

Fotogalerija: Proljeće u dolini Neretve

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2022 05:15