IDEJA ZA KUPANJE

FOTO: SEJŠELI? MA KAKVI! Nerazvikani biser Dalmacije koji nudi tirkizno more, bijeli pijesak i prirodni hlad od borovine... Jednom riječju - raj!

 Instagram
 

Ako vas uhvati volja za kupanjem na pješčanoj plaži s velikim pojasom plićine i tirkiznoplavim morem, a niste lijeni zaputiti se na malo putovanje, predlažemo vam da se zaputite na Murter, piše Slobodna Dalmacija.

Od Splita ćete putovati oko sat i 40 minuta, no trud će vam se itekako isplatiti jer se nešto više od dva kilometra od centra mjesta Murtera nalazi plaža Podvrške koju se stvarno isplati posjetiti.

U slikovitoj uvali dočekat će vas prizor kao iz nekog filma snimljenog na Karibima ili Sejšelima: zbog prostrane pješčane plićine more je predivne azurne nijanse, samo s borovima i maslinama umjesto palmi u pozadini...

U moru je fini bijeli pijesak, na plaži žalo od pijeska i kamenčića, a ima i većeg kamenja - dakle, za svakog po nešto.

Zbog svega ovoga Podvrške su idealne za kupanje s djecom, ali i za uživanje daleko od pretjerane gužve jer plaža nije pretjerano poznata, većinom se na njoj kupa 'domaći svit'. Poželite li ipak malo više privatnosti, nađite mjesto u jednoj od manjih valica od kojih se plaža sastoji.

Ako vam nije drago ležanje na žalu, možete iznajmiti ležaljku, a kad vam dosadi sunčanje možete se povući u hlad borovine. Poželute li se osvježiti, na plaži je mali bar, a ako ogladnite, možete pojesti palačinke ili sladoled.

Posebna atrakcija je poluotočić Školjić do kojeg se može doći uređenim pristupom, a uživat ćete i u šetnji uz more do susjedne plaže Slanice, koja je također vrlo lijepa.

Do Podvrške može doći pješice, biciklom ili automobilom, a pored plaže je parking koji se naplaćuje (dnevna karta je 40 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 05:49