ADVENTSKA PUTOVANJA

Gotovo rasprodani aranžmani za Božić: Hrvatima na raspolaganju destinacije od Beča i Praga do Monte Carla, Nice...

Pred nama je najčarobniji dio godine, kada si mnogi odluče priuštiti odmak od svakodnevice i kreću na blagdansko lutanje europskim gradovima prepunim blještavila, mirisa kuhanog vina, lokalnih specijaliteta i adventskog ozračja.

Hit-destinacije

Turističke agencije već od kraja studenoga klijente vode na brojne destinacije kako u Hrvatskoj, tako i u Europi.

Cijene aranžmana Turističke agencije Atlas kreću se od 440 kuna, koliko stoji dvodnevno putovanje autobusom na advent u Budimpešti. Već tradicionalna adventska hit-destinacija, za koju agencije već uvode dodatne autobuse, jest Beč, gdje možete otputovati na dvodnevni izlet za 690 kuna ili na tri dana s agencijom Kompas, koja nudi aranžmane od 1100 kuna naviše, ovisno o vrsti smještaja.

Božićni sajam

Kompas u ponudi ima i advent u Pragu za 1045 kuna, koji će vam u sjećanju ostati po Božićnom sajmu na Starogradskom trgu prepunom rukotvorina kao što su drvene igračke, božićni ukrasi, nakit, šalovi i rukavice.

U trodnevnoj čaroliji adventa možete uživati i na austrijskim jezerima, gdje vas za 1320 kuna autobusom vodi Atlas. U svako godišnje doba izgledaju drukčije, a naročit je doživljaj razgledati ih zimi, kad se “dotjeraju” za dolazak Božića.

Nude se i udaljenije europske destinacije pa adventsko i božićno ozračje možete doživjeti na maloj trodnevnoj toskanskoj turi za 1090 kuna autobusom, tijekom koje ćete posjetiti Bolognu, Firencu, Pisu i Luccu. Zimske praznike mogli biste provesti i na prekrasnoj Azurnoj obali. Za 1690 kuna tijekom četiri dana autobusom posjetit ćete Nicu, Monaco, Monte Carlo, Saint-Paul-De-Vence, Grasse i Menton. Advent u Parizu ili Londonu u ponudi je za 2790 kuna avionom s tri noćenja.

Atlas je pripremio posebnu ponudu “čokoladnog adventa” u Opatiji te vas za 199 kuna 9. prosinca vodi na Festival čokolade. Djeca do sedam godina putuju besplatno, a do 12 godina imaju 50 posto popusta.

Agencija Kompas za zimogrozne organizira čarter putovanja u toplije dijelove Europe. Odletite u petodnevni posjet živopisnoj Siciliji za 3795 kuna ili u Madrid za samo 750 kuna.

Turistička agencija Uniline za sve ljubitelje hokeja organizira advent sa zagrebačkim “Medvjedima”. U aranžman od 1640 kuna uključene su ulaznice za utakmice u Znojmu i Beču, dva polupansiona i prijevoz autobusom.

Hit u Malinskoj

Osim toga Uniline ima i bogatu novogodišnju ponudu u hrvatskim destinacijama, a među najtraženijima su Kvarner, Istra, Dubrovnik i Zadar.

Za 1246 kuna možete provesti četiri dana u Lovranu u hotelu Bristol sa tri zvjezdice, a za 2274 kune u Malinskoj na otoku Krku u hotelu Malin s četiri zvjezdice uživat ćete u ribarskoj, novogodišnjoj i frankopanskoj večeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:19