OMOGUĆUJE TZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Green Međimurje: Zelena kolijevka hrvatskog turizma

 Promo/
Najmanja, ali i najnagrađivanija turistička regija kontinentalne Hrvatske predvodnik je u razvoju održivog turizma

Zeleno, aktivno i bogato tradicijom - prve su asocijacije na Međimurje, koje je lani proglašeno najuspješnijom održivom turističkom destinacijom Hrvatske. U istom tonu započela je i ova godina, jer ta je regija dobila ekskluzivni status prvog odredišta u Hrvatskoj i četvrtog u svijetu s globalnim certifikatom za održivi turizam Green Destinations: čak 23 posto Međimurja dio je UNESCO-ova rezervata biosfere Mura - Drava - Dunav, koji se diči iznimnom bioraznolikošću. Turistička je priča detaljno osmišljena, a sve su karike u lancu međusobno povezane. Imate li pred sobom samo vikend pa vam se čini da nećete sve stići sami istražiti, za vas smo napravili popis “must see” mjesta.

image
Maja Danica/

Terme Sv. Martin: prvi healthiness resort u Europi kombinacija je wellnessa, aktivnog odmora i preventivnih neinvazivnih medicinskih kura te vital gourmeta, odnosno ukusne hrane prepune antioksidansa. Za zdravlje, rekreaciju i uživanje tu su i bazeni s termalnom vodom

image
Artist/

Ekomuzej Međimurje: koncipiran kao putovanje kroz koje posjetitelji mogu doživjeti identitet i baštinu mjesta, način života i kulturu te tako održati živim duh lokalne zajednice i prenijeti ga široj javnosti.

Muzej oldtimera: zahvaljujući obitelji Šardi, u mjestu Selnica nalazi se najveća hrvatska zbirka oldtimera

image
Promo/

Ruralne vile i restorani: idealan odmor za obitelji i romantične parove. Poljoprivrednici uzgajaju domaću hranu, vinari proizvode vrhunska vina, a sve se to objedinjuje u ponudi specifične lokalne gastronomije. Restorani Mala hiža u Mačkovcu s Michelinovom preporukom i kurija Terbotz u Železnoj Gori samo su neka od mjesta s vrhunskim jelima

image
Promo/

Aktivni odmor: ljubitelji adrenalina, posebno biciklizma, doći će na svoje zahvaljujući Cyclist Welcome mreži, koja ima više od 700 kilometara staza i preko 50 smještajnih i ugostiteljskih objekata s posebnom ponudom za cikloturiste.

Vidikovac Mađerkin breg: na 341 metru nadmorske visine pruža se fascinantan pogled na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, a

domaćini tvrde i na Slovačku.

image
Promo/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:23