ZAUZELA PRVO MJESTO

HRVATSKIM LJEPOTAMA JOŠ JEDNO VELIKO PRIZNANJE Plaža na našem prekrasnom otoku iza sebe ostavila one najpoznatije španjolske, portugalske...

 Bogoljub Mitraković

Viška plaža Stiniva najljepša je europska plažam po izboru čitatelja portala 'European Best Destinations', izvijestili su u srijedu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Plaža Stiniva na otoku Visu zauzelo je prvo mjesto i iza sebe ostavila najpoznatije španjolske, portugalske i grčke plaže, navodi se u priopćenju.

- Nakon što je Zagreb dobio priznanje za najbolji Advent, Zadar za najbolju europsku destinaciju te nakon što je park Maksimir uvršten na popis najboljih europskih gradskih parkova, proglašenje Stinive najljepšom europskom plažom predstavlja dodatno veliko priznanje za hrvatski turizam - ističu iz HTZ-a.

Objašnjava se kako u izboru najbolje plaže stručni žiri portala kreira popis s gotovo 300 najboljih i najljepših europskih plaža, a zatim više od 10 tisuća turista svojim glasovima odabire najbolje plaže.

Ove je godine upravo hrvatska plaža osvojila najviše glasova i zauzela sam vrh popisa 15 najljepših plaža u Europi - Stinivu je na popis top 15 europskih plaža uvrstilo čak 88 posto ispitanika, dok je njih 66 posto hrvatsku plažu stavilo na prvo mjesto, ističu iz HTZ-a.

Plaža Stiniva opisana je kao idilično mjesto za kupanje u kristalno čistom moru koje zauvijek ostaje u sjećanju. Također je naglašeno kako je plaža dobro prometno povezana te kako je, zbog prirodne hladovine, pogodna i za obitelji s malom djecom.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić ističe kako ga izuzetno vesele međunarodna priznanja i nagrade koje su rezultat izbora pojedinaca koji vole putovanja i turizam općenito.

- Upravo su oni najveće mjerilo kvalitete i uspješnosti pojedine destinacije. Siguran sam kako su osvojene nagrade dovoljno jak pokazatelj prepoznatljivosti Hrvatske kao kvalitetne turističke destinacije među europskim turistima - rekao je Ivičić u povodu najnovijeg priznanja.

Inače, portal 'European Best Destinations' europska je organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, a glavne aktivnosti organizacije uključuju promicanje europske kulture i turizma. Obraćajući se publici putem online kanala, portal ima važnu ulogu u promicanju Europe kao broj jedan destinacije u svijetu, a ujedno nudi i turističke informacije za više od 355 europskih destinacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:44