STIŽU MAĐARI

I ove godine Hrvatska je jedna od najpoželjnijih destinacija: ‘Više Jadrana, manje Balatona‘

Plaža u Makarskoj
 Ivo Ravlic/Cropix
Mađarska turistička agencija Szallas.hu provela je anketu, u kojoj je petina ispitanika izrazila želju da ove godine posjete Hrvatsku

Mađarska online turistička agencija Szallas.hu provela je anketu među Mađarima, u kojoj je petina ispitanika izrazila želju da ove godine posjete Hrvatsku, koja je uz Mađarsku jedna od najtraženijih destinacija za odmore na tom tržištu, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

"Većina mađarskih turista u Hrvatsku dolazi individualno, jer im je to poznata, bliska i prometno lako dostupna destinacija u koju se rado vraćaju. Podaci iz ove ankete izuzetno vesele jer daju određeni optimizam za ljetni dio turističke sezone s mađarskog tržišta", poručila je direktorica HTZ-ovog predstavništva u Mađarskoj Ivana Herceg. Podaci iz te ankete, kako prenosi Herceg, pokazali su i da 66 posto Mađara planira putovanje ove godine.

Rezultate te ankete prenijeli su mnogi mađarski tiskani mediji i internet portali, među kojima je i portal Alfahir.hu, koji je rezultate ankete objavio u članku pod naslovom "Želja Mađara je više Jadrana, manje Balatona".

Herceg za online agenciju Szallas.hr, koja je provela anketu, napominje da je i jedan od najvažnijih partnera hrvatskog turizma na mađarskom tržištu, te da je to i najveća online turistička agencija u toj zemlji koja od 2007. posluje u pet zemalja i ima više od 11 milijuna korisnika.

U ponudi im je više od 75 tisuća smještajnih objekata svih kategorija, među kojima i više od 20 tisuća iz Hrvatske, a do 2020. ostvarivali su stalni porast noćenja i transakcija u hrvatskim smještajnim objektima. Samo u rekordnoj 2019. putem njihovih platformi ostvareno je više od 215 tisuća noćenja mađarskih turista u Hrvatskoj, dok je u 2020. ostvareno nešto više od 50 tisuća noćenja, navela je Herceg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:51